Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Σάββατο στο Μεσολόγγι με ξεναγήσεις στην Πινακοθήκη και στον Κήπο των Ηρώων

 

Το Μεσολόγγι των ντόπιων το Σάββατο 09/04 διοργανώνει ξεναγήσεις στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης και στον Κήπο των Ηρώων.
Στόχος των ξεναγήσεων είναι να ταξιδέψουμε στο πολιορκημένο Μεσολόγγι και να νιώσουμε τη συγκίνηση της προετοιμασίας της άμυνας της Ιερής Πόλης και γνωρίσουμε σε βάθος τα ιστορικά γεγονότα της πολιορκίας και της Εξόδου, να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και το πνεύμα που επικρατούσε στο Πολιορκημένο Μεσολόγγι.  Να περιηγηθούμε με τον Λόρδο Βύρωνα, τον Μάγερ και τους μαχητές της Εξόδου.

Σάββατο 09/04/2022,

14:00
Ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης - Δημοτική Πινακοθήκη


19:00
Ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής: 
https://messolonghibylocals.com/aprilios2022/

Συγκεκριμένα το Σάββατο στις 14:00 θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης- Δημοτική Πινακοθήκη. Η Πινακοθήκη φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων που εμπνεύστηκαν τα θέματά τους από τον αγώνα του Μεσολογγίου κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, από τα μέρη και τους τόπους που επισκέφτηκε ο Λόρδος Βύρωνας κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού του στην Ελλάδα, ενώ σε κεντρική προθήκη απέναντι από την είσοδο του Μουσείου δεσπόζει η πρωτότυπη, έντυπη, δίγλωσση έκδοση του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», τυπωμένη στο Μεσολόγγι κατά τη διάρκεια της Β΄ Πολιορκίας. Στη συνέχεια, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων που θα μας ταξιδέψει στον χώρο και τον χρόνο και θα γνωρίσουμε γιατί η πτώση του Μεσολογγίου δεν καταγράφηκε στην παγκόσμια ιστορία σαν ήττα, αλλά ως παγκόσμιο σύμβολο ψυχικής και ηθικής ανάτασης, όπως ακριβώς υμνείται στο λιτό, αλλά κλασικό στίχο του Διονυσίου Σολωμού:
«Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι».


Το Μεσολόγγι των ντόπιων

Messolonghi by Locals