Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Καταδικαστέα η συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

 Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτ/νίας

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας

Κοινό Δελτίο Τύπου

Τα τρία σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αιτωλοακαρνανίας και Δωρίδας καταδικάζουμε με τον πιο  σκληρό τρόπο τις απαράδεκτες συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Εργαζομένους του Δήμου και αρωγοί στις προσπάθειες τους να αντισταθούν σε συμπεριφορές άλλων εποχών. Συμπεριφορές που έχουν καταδικαστεί στις συνειδήσεις όλων και ξυπνούν μνήμες αλήστων εποχών. 

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή Μεσολογγίου πρωτοτυπεί πιέζοντας ψυχολογικά και λεκτικά τους εργαζομένους του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου στο να προβούν σε διαδικασίες  παράτυπες και παράνομες. Διαδικασίες που έχουν απορριφτεί και καταδικαστεί  από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και αντιβαίνουν το Σύνταγμα και τους νόμους. 

Το μεγαλύτερο διακύβευμα είναι η πίεση που ασκεί στους εργαζομένους του Δήμου, που αντί να τους θεωρεί συνεργάτες , τους αντιμετωπίζει ως κουπιά στην γαλέρα της. Το «μπούλινκ» τείνει να γίνει καθημερινότητα και μάλιστα ακόμη και από μη εκλεγμένους παράγοντες (ειδικούς συνεργάτες, υποψήφιους ιδιώτες εργολάβους,κλπ). 

Γεγονότα όπως της περασμένης Παρασκευής μέχρι αργά το βράδυ (προπαραμονής Χριστουγέννων) στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, με συναδέλφους στο νοσοκομείο, σε κατάσταση σοκ και άσχημη ψυχολογική κατάσταση,  είναι όχι μόνο καταδικαστέα, αλλά πρέπει να προβληματίσουν όλους για τον τρόπο που λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση. Είναι γεγονότα που πρέπει όλοι να απορρίψουν και να ζητήσουν την εξυγίανση της τοπικής Αυτοδιοίκησης από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το «μπούλινγκ» δεν έχει θέση στην τοπική Αυτοδιοίκηση και πρέπει να καταδικαστεί από όλους. 

Η σιωπή είναι συνενοχή. 

Τα τρία σωματεία είναι εδώ ασπίδα σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. 

Εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων 

Οι Πρόεδροι

Κομματάς Ευθυύμιος

Μπαρμπετάκης Βασίλειος

Νταουσάνη Βασιλική