Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Πάνος Παπαδόπουλος: " Κύριε Δήμαρχε, θα ζητήσει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου μείωση τιμών αντικειμενικής αξίας ακινήτων, ναι ή όχι;"

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, επειδή στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο επικαλεστήκατε τη νομιμότητα των όποιων θέσεων ή προτάσεων της αντιπολίτευσης για μείζονα ή μη προβλήματα του Δήμου – νομιμότητα που εσείς ο ίδιος έχετε απαξιώσει – αρχίζουμε σήμερα με την πρώτη δημόσια ερώτηση της εβδομάδας:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 18-11-2022, η παράταξή μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση μείωσης μεσοσταθμικά 15% των αντικειμενικών τιμών αξίας οικοπέδων, για όλο το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, άρθρο 34, οι δήμοι μπορούν από 1 έως 31-12-2022, με σχετική τεκμηριωμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να υποβάλλουν ενστάσεις και να καταθέσουν προτάσεις ως προς τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από 1-1-2022 προς τα κάτω, ώστε μετά να υπάρξει επαναπροσδιορισμός των τιμών. ΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ!

Το ερώτημα είναι: Θα λάβει σχετική απόφαση για μείωση τιμών το Δημοτικό Συμβούλιο, ναι ή όχι; Αν ναι, φέρτε το άμεσα θέμα προς συζήτηση. Αν όχι, θα είστε ο κύριος υπεύθυνος για τα παρακάτω που θα επιβαρύνουν προσεχώς τους δημότες μας:

- Αύξηση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

- Επιπλέον επιβαρύνσεις σε πράξεις δωρεών και παροχών.

- Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

- Περικοπή οικογενειακού επιδόματος Α21.

- Περικοπή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

- Περικοπή κοινωνικού τιμολογίου ΔΕΗ.

Το θέμα είναι σοβαρό για να το αγνοείτε…  

   

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος 

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»