Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα νίκης για να προχωρήσει ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου ξανά μπροστά απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραπάνος




Με 47 ονόματα ξεκίνησε η ανακοίνωση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, η πρώτη, συγκέντρωση του πρώην Δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, ο οποίος στο κατάμεστο Ραδιομέγαρο ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ξανά μπροστά», ενώ παράλληλα παρουσίασε και 47 από τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Την εκδήλωση συντόνισε η Βασιλική Λούβαρη ενώ με την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε την διακήρυξη του συνδυασμού ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους και τους βασικούς άξονες ενός προγράμματος που θα πάει μπροστά τον Δήμο Μεσολογγίου μπροστά.

Παράλληλα  ο κ. Καραπάνος άσκησε κριτική στη νυν δημοτική αρχή επιρρίπτοντάς της ευθύνες για το σημερινό τέλμα του Δήμου.

«Η ψήφος των συνδημοτών μας στις τελευταίες εκλογές ήταν για μας ένα καθαρό και σαφές μήνυμα που το ακούσαμε με προσοχή και με απόλυτο σεβασμό. 

Μήνυμα για αυτοκριτική και περισυλλογή, αλλά και μια εντολή για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Μία ψήφος που μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας, τις οποίες αναλαμβάνουμε, με πρώτο εμένα, στο ακέραιο», τόνισε ο Ν. Καραπάνος.

Και συμπλήρωσε: «Μια μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας αναγνωρίζει το έργο που άφησε αυτή η παράταξη στον Δήμο μας. Η πλειοψηφία όμως των συνδημοτών μας, μας είπαν με τη ψήφο τους ότι έχουν ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι αξίζουν και έχουμε την υποχρέωση να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα γι’ αυτούς».

Επεσήμανε ακόμα ότι όλο αυτό το διάστημα ο συνδυασμός του ως αντιπολίτευση είχε ενεργό ρόλο, ασκώντας όπου και όταν έπρεπε εποικοδομητική κριτική στην Δημοτική Αρχή αλλά παράλληλα πάντα με ταπεινότητα υπερασπίστηκε τα έργα της θητείας του.



Ακολούθως έκανε λόγο για χαμένες ευκαιρίες από την δημοτική αρχή του κ. Λύρου.

«Η ευκαιρία που δόθηκε την τελευταία τετραετία στον Δήμο Μεσολογγίου, μέσω του Προγράμματος Τρίτση αλλά και προσκλήσεων από το ΕΣΠΑ, για την χρηματοδότηση έργων που θα αλλάζαν το μοντέλο και τη δομή του Δήμου, αλλά και θα βελτίωναν την ποιότητα των πολιτών, ήταν μοναδική. Η Δημοτική Αρχή Λύρου όμως, είχε στο μυαλό της, το δικό της μοντέλο.

Ανούσιες παρεμβάσεις, σπασμωδικές, χωρίς κανένα σχεδιασμό, ενώ για την πλειοψηφία των Προσκλήσεων, αδυναμία να υποβληθούν προτάσεις χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να χαθούν τελικά οι ευκαιρίες», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε η νυν Δημοτική Αρχή αδυνατεί να συμβάλει στον προβληματισμό για την επόμενη ημέρα, αδυνατεί να διεκδικήσει όταν την ίδια στιγμή η κοινωνία έχει απαιτήσεις και το Μεσολόγγι αξίζει μια καλύτερη μοίρα.

«Η κρίση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κοινωνική, είναι  πολιτισμική, είναι ηθική. Ο ατομικισμός βασιλεύει. Η διαφθορά έχει γενικευτεί. Οι θεσμοί απαξιώνονται. Ο αμοραλισμός κυριαρχεί παντού. Πρέπει ν’ αλλάξουν ή να βελτιωθούν πολλά πράγματα και σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο. Εμείς εδώ, στο δήμο Μεσολογγίου, μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον τόπο μας», υπογράμμισε.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας και το μέλλον μας να τις παίρνουν άλλοι χωρίς εμάς. Όχι γιατί θεωρούμε την κατάληψη της εξουσίας ως αυτοσκοπό.  Αλλά επειδή αυτό επιβάλλει το δικό μας ηθικό καθήκον. Εξάλλου έχουμε αποδείξει πως παραμένουμε σταθεροί σε θέσεις αρχών στο παρελθόν και δεν παραμένουμε στις καρέκλες. 

Γιατί όταν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ της εξουσίας, της αναξιοπιστίας ακόμη και της αδράνειας, επιλέγουμε πάντα την αξιοπρέπεια, την ηθική και την ενεργή συμμετοχή», είπε και πρόσθεσε: «Να αλλάξουμε επιτέλους αυτά που μας ενοχλούν, αυτά που μας πληγώνουν. Να φέρουμε την αλλαγή».

Καταλήγοντας έδωσε έμφαση στον διάλογο και τη δημιουργική επικοινωνία, την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους Δημότες, τις Κοινότητες και όλους τους Τοπικούς φορείς και παράγοντες, την αξιοποίηση των εθνικών αναπτυξιακών πόρων αλλά και των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ισόρροπη ανάπτυξη και την αυτοτέλεια του Δήμου Μεσολογγίου με παράλληλη δημιουργία προϋποθέσεων ίδρυσης δημοτικών δράσεων αλλά και εκτέλεσης έργων υποδομής που θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας και απασχόλησης στους Δημότες.

«Οι πρωτοβουλίες μας και οι ενέργειές μας, για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου, θα έχουν χαρακτήρα ακηδεμόνευτο, πρωτοποριακό, δυναμικό και διεκδικητικό», είπε ο Νίκος Καραπάνος σε ένα ενωτικό κάλεσμα και κατέληξε: «Πέρασε η ώρα της εσωστρέφειας. Αυτή είναι η ώρα που τα μάτια της κοινωνίας είναι στραμμένα πάνω μας, είναι η ώρα που η εμπιστοσύνη σας θα μας οδηγήσει στην ΝΙΚΗ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Αυτή είναι η ώρα της προοπτικής για ένα ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ που θα προχωρήσει ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. Μαζί θα διεκδικήσουμε τις Δημοτικές του ’23 και μαζί θα κερδίσουμε».

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων:

1.     ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Ελεύθερος επαγγελματίας)

2.     ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Επιχειρηματίας)

3.     ΓΑΡΔΕΛΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ (Αγρότης)

4.     ΓΛΙΑΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Υδραυλικός)

5.     ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ (Αστυνομικός)

6.     ΔΡΟΓΓΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (Ιδιωτική υπάλληλος)

7.     ΖΕΡΒΑ-ΤΣΙΛΙΓΓΡΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ  (Ιδιωτική υπάλληλος)

8.     ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ελεύθερος επαγγελματίας)

9.     ΙΩΑΝΝΟΥ-ΚΑΝΤΑΡΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (Ιδιωτική υπάλληλος)

10.  ΙΩΑΝΝΟΥ-ΣΑΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Ιδιωτικός υπάλληλος)

11.  ΚΑΛΥΒΑ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ (Νοσηλεύτρια)

12.  ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Ιδιωτικός υπάλληλος)

13.  ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΥΑΝΘΙΑ (Καθηγήτρια Αγγλικών)

14.  ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Ιδιωτική υπάλληλος)

15.  ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Ιδιωτικός υπάλληλος)

16.  ΚΑΡΝΑΧΩΡΗΤΗ ΕΥΗ (Ελεύθερος επαγγελματίας)

17.  ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  του Χρήστου (Συνταξιούχος ΑΜΕΑ)

18.  ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (Ελεύθερος επαγγελματίας)

19.  ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Ιδιωτικός υπάλληλος)

20.  ΚΕΡAΝΟΥΔΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ (Ιδιωτικός υπάλληλος)

21.  ΚΟΚΟΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Καθηγήτρια Αγγλικών)

22.  ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΠΕΠΗ(Καθηγήτρια)

23.  ΚΟΝΤΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Αγρότης)

24.  ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Αστυνομικός)

25.  ΚΟΤΣΑΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Παναγιώτη (Ιδιωτικός υπάλληλος

26.  ΛΟΥΒΑΡΗ-ΠΑΡΙΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ(Νοσηλεύτρια Γ.Ν. Μεσολογγίου-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας για Διαβήτη)

27.  ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΠΕΤΡΟΣ (Ασφαλιστικός σύμβουλος)

28.  ΜΕΤΑΞΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Πρόεδρος ΤΟΕΒ Κατοχής-Αγρότης)

29.  ΜΠΑΛΚΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Αστυνομικός)

30.  ΜΠΕΡΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Συνταξιούχος εκπαιδευτικός)

31.  ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Ελεύθερος επαγγελματίας)

32.  ΜΥΛΩΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Ιδιωτική υπάλληλος)

33.  ΝΤΕΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ του Θεοδώρου (Ιδιωτική υπάλληλος)

34.  ΝΤΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (Αγρότης)

35.  ΞΥΣΤΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Επιχειρηματίας)

36.  ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Ιδιωτικός υπάλληλος)

37.  ΣΕΡΑΦΙΓΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (Αστυνομικός)

38.  ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Αγρότης)

39.  ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Ιδιωτικός υπάλληλος)

40.  ΤΟΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Αστυνομικός)

41.  ΤΡΑΓΟΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Νοσηλεύτρια)

42.  ΤΡΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Ιδιωτική υπάλληλος)

43.  ΤΡΟΥΠΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Δημητρίου (Συνταξιούχος Αστυνομικός-πρώην Πρόεδρος Τ.Κ. Κατοχής)

44.  ΤΣΑΜΑΔΙΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ (Ιδιωτικός υπάλληλος)

45.  ΤΣΙΚΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Ιδιωτικός υπάλληλος)

46.  ΧΟΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ (Πρόεδρος Σωματείου ΤΑΧΙ Μεσολογγίου)

47.  ΨΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (Επιχειρηματίας)