Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Ο Θανάσης Λύρος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον διευρυμένο Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου

Την ανακοίνωσή του για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου του διευρυμένου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα ο Δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω, Θανάσης Λύρος.

Μέσω ενός πρωτότυπου διαδικτυακού μηνύματος, του οποίου τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε κομβικά σημεία του διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου, ο Θανάσης Λύρος, αφού επεσήμανε την διαχρονική αξία της πόλεως της Ελευθερίας, ανεφέρθηκε επιγραμματικά στις πολυετείς και αθόρυβες προσωπικές του πρωτοβουλίες προς ώφελος του Δήμου, επισημαίνοντας πως:

"Το Μεσολόγγι, η Ιερά Πόλις της Ελευθερίας, δεν μπορεί να έχει μόνο ένδοξο παρελθόν.

Πρέπει να πάρει την θέση που της αξίζει και στον σύγχρονο κόσμο.

Για τον σκοπό αυτό έχω αγωνιστεί στο παρελθόν με όλες μου τις δυνάμεις. Με αθόρυβες αλλά ουσιαστικές προσωπικές πρωτοβουλίες μου  και Πανεπιστημιακές Σχολές. 

Απέκτησε ένα σύγχρονο Τεχνικό και Επαγγελματικό Λύκειο, το σημερινό ΕΠΑΛ.

Απέκτησε το Δημόσιο ΙΕΚ, το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσολογγίου.

Επίσης, ιδρύθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που

στεγάζεται στο κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, δίπλα στη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου.

Σήμερα ο διευρυμένος Δήμος μας, Μεσολόγγι - Αιτωλικό - Οινιάδες, βιώνει μια διαρκή παρακμή. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές τού τόπου μας παραμένουν αναξιοποίητες. Τα αίτια πολλά αλλά κυρίως η έλλειψη αποτελεσματικότητας στις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές του Μεσολογγίου. 

Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους, με γνώση και εμπειρία, που θα εμπνεύσουν και θα καθοδηγήσουν τον λαό μας. 

Πρέπει να βρούμε την δύναμη να ενεργοποιήσουμε και να εκλέξουμε ανθρώπους με αποδεδειγμένες ικανότητες και συγκεκριμένη προσφορά. Δεν χωρούν άλλοι πειραματισμοί. 

Όσοι αισθάνεστε Ελεύθεροι Άνθρωποι και αποφασισμένοι ενεργοί πολίτες, σας προσκαλώ να πορευτούμε μαζί με συνεργασία, σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Η προσπάθειά μου αυτή σας χρειάζεται όλους, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις.

Τίθεμαι επικεφαλής, ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε έναν καλό και τίμιο προεκλογικό αγώνα,  για να πάμε τον Δήμο μας εκεί που του αξίζει."