Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ξεκινά η λειτουργία του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο νομό


Tο Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 19:30 το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Αιτωλοακαρνανία θα πραγματοποιήσει στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας του νομού μας στο Μεσολόγγι εκδήλωση για τα εγκαίνια της λειτουργίας του. Ομιλητές θα είναι ο Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παν/μιου Harvard και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, με θέμα : « Το πρόβλημα του καπνίσματος στην Ελλάδα », καθώς και η Νίκη Λουβρου - Φερτάκη, Γυναικολόγος Χειρουργός Μαστού, Δρ Παν/μίου Αθηνών, για την «Προφύλαξη των γυναικών από τον καρκίνο του Μαστού». Πρόεδρος του Παραρτήματος είναι η Αικατερίνη Σταυροπούλου- Γκιόκα, Διευθύντρια της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Αγαπητοί φίλοι,
  
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) πρωτοστατεί στη χώρα μας εδώ και εξήντα χρόνια στον αγώνα κατά της ασθένειας του καρκίνου. Ως Κοινωφελές Σωματείο έχει υποστηρίξει το ελληνικό κράτος τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές με την ίδρυση αντικαρκινικών νοσοκομείων και ξενώνων φιλοξενίας, όσο και σε οικονομικό επίπεδο με τη διεξαγωγή του πανελλήνιου αντικαρκινικού εράνου. Ως μέλος της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Αντικαρκινικών Εταιρειών (ECL) εστιάζει στην υλοποίηση δράσεων στο επίπεδο πρωτογενούς πρόληψης υγείας και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου πληθυσμού.

Η Ε.Α.Ε δεν περιορίζει τη δράση της μόνο στην πρωτεύουσα. Μια βασική φιλοδοξία της είναι να φτάσουν οι δράσεις της μέχρι και το τελευταίο χωριό της Ελλάδας και να βελτιωθεί η στάση και η συνείδηση απέναντι στον καρκίνο σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Με το σύνθημα της «Όλοι μαζί μπορούμε» αναδεικνύει την συμμετοχική συλλογικότητα ως τον κύριο παράγοντα της πάλης ενάντια στον καρκίνο. Το δίκτυο παραρτημάτων της σε όλη την Ελλάδα είναι ήδη πολυπληθές.

Ο νομός μας είναι εξαιρετικά εκτεθειμένος στα κρούσματα της ασθένειας του καρκίνου κυρίως λόγω των αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων στις αγροτικές καλλιέργειες. Οι ανάγκες του πληθυσμού τόσο σε επίπεδο πρόληψης και ευαισθητοποίησης όσο και σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη είναι δραματικά περιορισμένες.

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των παραρτημάτων της Ε.Α.Ε. δημιουργήθηκε ένα ενιαίο παράρτημα για όλο το νομό της Αιτωλοακαρνανίας με μια οργανωτική επιτροπή που συνθέτει τις ανάγκες όλων των μεγάλων πόλεων και των ευρύτερων περιοχών του νομού (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Αμφιλοχία κτλ). Βασισμένο στην εμπειρία και την παράδοση της Ε.Α.Ε. και με την αρωγή της θα μπορέσει να προσφέρει προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού υψηλής ποιότητας και προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του νομού.
Σας καλούμε να γίνεται συνοδοιπόροι σε αυτόν τον αγώνα. Η ασθένεια του καρκίνου δεν χτυπάει τις ζωές των ανθρώπων επιλεκτικά. Μας αφορά όλους και μας καλεί διαρκώς να επανεξετάζουμε τόσο τον τρόπο όσο και το νόημα της ζωής μας.
Η συμμετοχή σας ως μέλη του Παραρτήματος της Ε.Α.Ε. στην Αιτωλοακαρνανία θα συμβάλλει σημαντικά στον αγώνα αυτό.

Στις 11 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτιρίου της περιφέρειας στο Μεσολόγγι εκδήλωση για τα εγκαίνια της λειτουργίας του καινούριου παραρτήματος. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

        Με τιμή,
Καθηγήτρια Αικατερίνη                Σταυροπούλου- Γκιόκα

Διευθύντρια της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ε.Α.Ε. στην Αιτωλοακαρνανία