Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

130 χιλιάδες ευρώ Δημοτικό Χρήμα σε ΕΝΑΝ Επιχειρηματία!


Καταγγελία των Π. Κατσούλη και Π. Παπαδόπουλου

Με διαφορά μίας εβδομάδας, στις 12 Απριλίου η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Δήμου Μεσολογγίου και στις 18 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, αποφάσισαν να μην ασκήσουν ανακοπή κατά δύο διαταγών πληρωμών του κ. Κων/νου Χαλαζιά, συνολικού ποσού περίπου 130.000 € (αποφάσεις αναρτημένες στο «Διαύγεια»).
Οι ανωτέρω αποφάσεις συνιστούν ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ πρώτου μεγέθους, αφού και στις δυο αποφάσεις αναφέρεται:
1ο) Πως ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, για τις εργασίες που εκτέλεσε ο εν λόγω επιχειρηματίας στον τομέα Περιβάλλοντος & Πρασίνου του δήμου και στο Πνευματικό Κέντρο.
2ο) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, παρά μόνο «βάσει έγγραφων προσφορών παροχής υπηρεσιών που υπέβαλε στο δήμο».
3ο) Στηρίχθηκε ώστε να γίνουν δεκτές οι σχετικές αιτήσεις διαταγών πληρωμών από το Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, στις βεβαιώσεις του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ και του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Πνευματικού Κέντρου.
Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για ένα μόνο μέρος της «βιομηχανίας» των ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ στον εν λόγω επιχειρηματία, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί προνομιακή θέση στο δημοτικό ταμείο και προσφάτως (23/3/2017), έλαβε ακόμη 4.659,04 € από το Πνευματικό Κέντρο για «ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ».
Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, οι ανωτέρω αναθέσεις είναι προφανές πως δεν διέθεταν τα αντίστοιχα – έγκαιρα και έγκυρα - παραστατικά στοιχεία και έτσι επιλέχθηκε - προφανώς κατόπιν συνεννόησης -  η μέθοδος της λήψης διαταγής πληρωμών με βεβαιώσεις αιρετών και ακολούθως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μη άσκησης ανακοπής επί αυτών, με την κάλυψη της γνωμάτευσης του δικηγόρου του δήμου, η οποία όμως είναι αόριστη, μη λεπτομερειακή και αναιτιολόγητη.  
Γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ,
όπως δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα και αναλυτικά το σύνολο των στοιχείων για κάθε μια από αυτές τις αναθέσεις, τόσο από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου όσο και από το Πνευματικό Κέντρο.
Επιπροσθέτως, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου για το ποσό των περίπου 90.000 € είναι και ΠΑΡΑΤΥΠΗ, αφού σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (287/2014 και 229/2013), για ποσό άνω των 30 χιλιάδων ευρώ μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο να λάβει αντίστοιχες αποφάσεις.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ήδη αιτηθήκαμε την ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ από το Γ. Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, με ταυτόχρονη κοινοποίηση της καταγγελίας μας στον Υπουργό Εσωτερικών.
Σε καιρούς χαλεπούς που η κοινωνία στενάζει, είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο ηθικά και πολιτικά, το δημοτικό χρήμα να μοιράζεται μέσω αδιαφανών διαδικασιών  σε ημέτερους του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας.
Να μην διεξάγονται διαγωνισμοί, να γίνονται συνεχείς κατατμήσεις έργων, να «πιστοποιείται αδυναμία  των υπηρεσιών», να εκδίδονται βεβαιώσεις αιρετών και να στήνεται «βιομηχανία» αναθέσεων του δημοτικού κορβανά στα «δικά μας παιδιά».
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ και Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ

Μεσολόγγι 3/5/2017

Κατσούλης Παναγιώτης – Δημοτικός Σύμβουλος & Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»
Παπαδόπουλος Πάνος - Δημοτικός Σύμβουλος & Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»