Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο 7ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ Χ. & Σ. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ «ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ»



Την Πέμπτη 1η Ιουνίου
τα εγκαίνια στο Μουσείο Κατσίγρα

 Η έκθεση «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής» έσπασε ρεκόρ επισκεψιμότητας στις Δημοτικές Πινακοθήκες Αθηνών, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Πάτρας, Καρδίτσας, Κέρκυρας.
Ο 7ος πολιτιστικός σταθμός της παραπάνω συλλογής της Πινακοθήκης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου -που είναι αιτία προβολής της Αιτωλοακαρνανίας και του Μεσολογγίου- από 1ης Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου είναι η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Κατσίγρα.
Η πολιτιστική παρέμβαση της Πινακοθήκης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου στην Ελληνική Περιφέρεια είναι μοναδική για την τελευταία 20ετία.
Στο δελτίο τύπου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα μεταξύ άλλων αναφέρονται:
Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017 και ώρα 21.00, εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, η έκθεση με τίτλο «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής», με έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Στα πλαίσια της δικτύωσης και της συνεργασίας με σημαντικές πινακοθήκες και μουσεία της χώρας, πραγματοποιείται μια ακόμη έκθεση που επιβεβαιώνει τη σταθερή παρουσία του μουσείου Κατσίγρα στο επιτυχημένο πολιτιστικό της έργο.

 Η έκθεση περιοδεύει σε όλη την ελληνική επικράτεια, τιμώντας τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση της. Στο «πέρασμα» της καταφέρνει να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε κορυφαίες πινακοθήκες – σταθμούς της χώρας.
Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου εκατό σημαντικά ονόματα σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών. Συμπεριλαμβάνονται εικαστικοί όπως Φασιανός, Σόρογκας, Λασιθιωτάκης,  Ρόκος, Σαρελάκου, Στεφανάκης, Κουρσάρης κ.λ.π. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν δείχνουν να εμπνέονται από τη φύση, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι φορτισμένα από έντονο συναίσθημα,  κουβαλούν μια ιστορία και αφηγούνται βιώματα μέσα από μια σειρά < κρυφών συμβολισμών >. Το χρώμα έχει την τιμητική του, ενώ γεωμετρικά σχήματα, ρυθμική συνέχεια, αναφορές στο παρελθόν και αφαιρετική αισθητική χαρακτηρίζουν το σύνολο των έργων της συλλογής που παρουσιάζεται.  

Την έκθεση θα πλαισιώσει μουσικό σχήμα με τον Βασίλη Νίκου στο σαξόφωνο και τον Βασίλη Γκέκα στο αρμόνιο.