Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με νέο Διοικητη του Νοσοκομείου



Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον νέο Διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, η οποία στράφηκε σε θέματα που αφορούν την υφιστάμενη λειτουργία του νοσοκομείου και των τμημάτων του.

Εκ μέρους του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου παρέστησαν ο Πρόεδρος, κ. Βασίλης Σπυρόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Κων/νος Πασιόπουλος και το μέλος της Διοίκησης, κ. Γιώργος Κασσαβέτης, οι οποίοι απηύθυναν θερμές ευχές προς τον κ. Παπαδόπουλο με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Πεποίθηση και διεκδίκηση της Διοίκησης ήταν ανέκαθεν πως η συγκεκριμένη θέση επιβάλλετο να στελεχωθεί από κάτοικο της περιοχής Μεσολογγίου, καθώς ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων της, αναφορικά με την υγειονομική περίθαλψη, δύναται να αγωνιστεί με μεγαλύτερο σθένος και περίσσια θέρμη.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα και στράφηκε σε θέματα που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για την μέχρι τώρα πορεία του. Τα μέλη της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου εστίασαν στην πολυπόθητη αυτονόμηση του νοσοκομείου, τη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, την υλικοτεχνική υποδομή και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς την αναβάθμισή του, τη σύνδεσή του με την επιχειρηματική τάξη της περιοχής, καθώς και το μέλλον του κτηρίου που στέγαζε τα παλιό νοσοκομείο.

Ο κ. Παπαδόπουλος συνηγόρησε, αρχικά, στην ανάγκη αυτονόμησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, τονίζοντας μάλιστα πως αυτός αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Διοίκησης. Την δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο, βαρύτητα έχει δοθεί στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσφέρει η Νοσηλευτική Μονάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, πρωταρχικός στόχος της Διοίκησης του Νοσοκομείου είναι η ομαλοποίηση της παθολογικής κλινικής και κατόπιν της καρδιολογικής, ενώ επόμενο βήμα είναι η παιδιατρική, η οποία για την ώρα λειτουργεί ως εξωτερικό ιατρείο.

Σε ότι αφορά την στελέχωση του Νοσοκομείου ενημέρωσε πως εντός του μήνα Ιουνίου αναμένονται να αναλάβουν καθήκοντα πέντε μόνιμοι ιατροί, εκ των οποίων δύο παθολόγοι, ένας καρδιολόγος, ένας αναισθησιολόγος και ένας νεφρολόγος. Επιπλέον, από παλαιότερη προκήρυξη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία διορισμού ενός παιδοδοντιάτρου και ενός λογοθεραπευτή, ενώ έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα δύο ειδικευόμενοι χειρούργοι, ο ένας εξ αυτών για δύο χρόνια κι ο άλλος για έναν χρόνο. Τέλος, σε διαδικασία πρόσληψης βρίσκονται ακόμη ένας μόνιμος καρδιολόγος κι ένας ψυχολόγος.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή λειτουργεί ψηφιακός μαστογράφος, ο οποίος εξυπηρετεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό γυναικών της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας ουσιαστικά και με τον πιο σύγχρονο τρόπο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Όσον αφορά την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι προτίθεται να συναντηθεί άμεσα με την προϊστάμενη της ΛΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδας, κ. Ολυμπία Βικάτου, προκειμένου να εξεταστεί από κοινού το ενδεχόμενο ένταξης του κτηρίου σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για την ανάπλασή του. Κοινή συνισταμένη και των δύο πλευρών ήταν πως η αξιοποίηση της συγκεκριμένης κτηριακής υποδομής δύναται να φέρει πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή. Πρόταση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, αναφορικά με την εκμετάλλευση του εν λόγω κτηρίου, είναι να στεγαστεί εκεί ένα σύγχρονα οργανωμένο συνεδριακό ιατρικό κέντρο ή/και κέντρο αποκατάστασης, με όλα τα αναπτυξιακά οφέλη που αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία και αμοιβαία δέσμευση για συνέχιση και διατήρηση συνεπούς επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, επ’ ωφελεία των πασχόντων πολιτών και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή Μεσολογγίου. 

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να αποστέλλονται από πλευράς της Διοικήσεως του Νοσοκομείου οι προκηρύξεις διαγωνισμών προς τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου, ούτως ώστε ο δεύτερος να τις γνωστοποιεί στις επιχειρήσεις-μέλη του, αφενός προς διευκόλυνση της Νοσηλευτικής Μονάδας σε θέματα ανεφοδιασμού, αφετέρου προς την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Μία επιβεβαίωση της ισχυροποίησης της δυναμικής του νοσοκομείου, έλαβαν οι εκπρόσωποι του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, οι οποίοι δήλωσαν παρόντες και διαθέσιμοι για κάθε συνεργασία, υποστηρίζοντας τους στόχους ανάπτυξης και τις εξωστρεφείς δράσεις του  Νοσοκομείου, που θα συμβάλουν έτι περαιτέρω στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής Μεσολογγίου.

Τα συμπεράσματα που ανέκυψαν ως απόρροια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε καταδεικνύουν ότι το Νοσοκομείο Μεσολογγίου έχει αρχίσει μια σταθερή, ανοδική πορεία, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και εξασφάλισης μιας οργανωμένης παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.