Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΑΓΑΘΑ! ΚΑΜΙΑ ΚΑΥΣΗ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Με σύνθημα μας τα παραπάνω, βρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο (31-08-2017) να θέσουμε επί τάπητος τα επόμενα βήματα του αγώνα κατά των βιορευστών.
Με δεδομένο ότι ΟΛΟΙ όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα δεν επιθυμούν την δημιουργία εργοστασίων που θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη υποβάθμιση της υγείας μας, των καλλιεργειών, του φυσικού τοπίου και του ευαίσθητου οικοσυστήματος προτείναμε τα εξής:

1. Κατάθεση αναφοράς στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι μια διαδικασία που έστω και σε αυτό το στάδιο μπορεί να φέρει αποτέλεσμα από την στιγμή που στην περιοχή μας δεν έγινε καμία ουσιαστική διαβούλευση επί του θέματος και οι περιβαλλοντικές μελέτες των μονάδων δεν ανταποκρίνονται στην κείμενη νομοθεσία.
2. Αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών κατά της άρσης του σήματος διακοπής εγασιών. Μια διαδικασία που έχει την δυνατότητα να καταφέρει να σταματήσει το έργο ΑΜΕΣΑ.
3. Εξηγήσαμε γιατί ο Δήμος Μεσολογγίου έχει χάσει τις προθεσμίες για να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (διότι υπάρχει το τεκμήριο γνώσης άρθρο 19α Ν. 4014/2011), κάτι το οποίο οφείλει να προβληματίσει τα αντανακλαστικά της Δημοτικής αρχής και των Υπηρεσιών του Δήμου, αφού οι αιτήσεις για αδειοδότηση ξεκίνησαν το 2013 και η τελευταία από τις τρεις τροποποίησεις έγινε τον Αύγουστο του 2016. Τελικά το θέμα πήρε δημοσιότητα μόλις τον Φλεβάρη του 2017!
4. Ζητήσαμε να κανονιστεί συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε να αναλύσουμε στην αδειοδοτούσα αρχή - που είναι η Αποκεντρωμένη- για ποιο λόγο δεν έπρεπε να δωθούν οι άδειες και να ζητήσουμε έστω και τώρα οι άδειες αυτές να ανακληθούν.

ε στο Δημοτικό Συμβούλιο (31-08-2017) να θέσουμε επί τάπητος τα επόμενα βήματα του αγώνα κατά των βιορευστών. 
Στο κρίσιμο αυτό σημείο που βρισκόμαστε, με την μία μονάδα να είναι έτοιμη και τις υπόλοιπες τρεις να συνεχίζουν εργασίες εντατικά, βρισκόμαστε ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ. Μέλημα μας είναι η ενημέρωση όλων και περισσότερων συμπολιτών για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα της περιοχής μας και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να σταματήσουν οι εργασίες, να ακυρωθεί το έργο και όσα έργα θα έρθουν στο μέλλον.
Η έλλειψη πολεοδομικού και ενεργειακού σχεδιασμού στην περιοχή μας, η έλλειψη καθορισμένων χρήσεων γης σε πολλές περιοχές του Δήμου Μεσολογγίου, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λιμνοθάλασσας όλα αυτά τα χρόνια (κάψιμο των σκουπιδιών, μη ορθή λειτουργία βιολογικού, λύμματα εργοστασίων, αλλόγιστη ρύπανση (διαβάστε εδώ περισσότερα:https://goo.gl/rKJdp5 ), η παράλογη νομοθεσία που δεν έχει ακόμα ξεκαθάρισει τους όρους και το νομοθετικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εφαρμόζοντας μνημονιακές επιταγές μακριά από κάθε ηθική και λογική, η έλλειψη ενημέρωσης και η αδιαφορία φορέων και όσων γνώριζαν αλλά δεν έδρασαν, ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ φορείς και πολίτες ενώπιον των ευθυνών μας!
Μετά την παρέμβαση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε συνέλευση πολιτών όπου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στον τόπο του εγκλήματος της Λιμνοθάλασσας δηλαδή στο σημείο που κατασκευάζονται οι μονάδες κάυσης βιορευστών.

Έτσι την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 συγκεντρωνόμαστε στην ΠΥΛΗ με τα αυτοκίνητα μας για να μεταβούμε στον τόπο των μονάδων. Στόχος μια δυναμική κινητοποίηση-παρέμβαση!

Για την κινητοποίηση αυτή ενημερώθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο που κατά την διάρκεια της συζήτησης είχε αποφασίσει πως θα υποστηρίξει κάθε κίνηση των πολιτών.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ! ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ! ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Η δράση των επόμενων ημερών απομένει να κάνει πράξη τα όσα σήμερα λέχθησαν και αποφασίστηκαν από όλους. Η πόλη είναι αυτή που είναι γιατί οι πολίτες είναι αυτοί που είναι! Για να δούμε …
Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα
facebook.com/limnothallaza
limnothallaza.wordpress.com