Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Το νόμιμο είναι και ηθικό ;

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Παπαδόπουλου και Τέγα με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώτος με τίτλο «Ένας γάμος για το κόκκινο σκαθάρι», στην οποία ανέφερε ότι έγινε απ’ ευθείας ανάθεση υπηρεσίας στον υιό Τέγα με τίτλο «Εργασίες αντιμετώπισης κόκκινου σκαθαριού» έναντι ποσού 9.337,20 €, θίγοντας όχι το νομότυπο της  διαδικασίας αλλά την ηθική και πολιτική διάσταση της ιστορίας,. Με άλλα λόγια ο κ. Παπαδόπουλος ξαναέβαλε το θέμα, που μας είχε απασχολήσει εδώ και χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, του αν το νόμιμο είναι και ηθικό, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι τέτοιου τύπου πρακτικές «εκκαθαρίζουν» και τα τελευταία ψήγματα θεμιτής πολιτικής αντιπαλότητας στα μείζονα προβλήματα του Δήμου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.


Υπήρξε φυσικά απάντηση από τον κ. Τέγα ο οποίος εστίασε κυρίως στο γεγονός ότι η όλη διαδικασία ανάθεσης ήταν απόλυτα νόμιμη. Ακολούθησε και νέα ανακοίνωση από τον κ. Παπαδόπουλο στην οποία τίθεται το ερώτημα:« Πόσα χρήματα έχει λάβει ή θα λάβει η Εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΤΕΓΑΣ από την Αντιπεριφέρεια Αιτωλ/νιας, τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, το Δήμο Θέρμου, το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και τον Δήμο Ξηρομέρου; Αποτελεί μείζον ζήτημα η επιβίωση από τον Κρατικό, Περιφερειακό η Δημοτικό Κορβανά ναι ή όχι;»
Ο καθένας μπορεί να καταθέσει την δική του άποψη και να δώσει την δική του ερμηνεία επί του θέματος, δηλαδή κατά πόσο το νόμιμο είναι και ηθικό. Εξάλλου είναι σίγουρο ότι το συγκεκριμένο θέμα θα μας απασχολήσει και πάλι στο μέλλον…
Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση  και για το οποίο αναρωτήθηκαν πολλοί αναγνώστες της εφημερίδας και γι’ αυτό σας το μεταφέρω, είναι το ερώτημα: «Καλά τώρα θυμήθηκε η Δημοτική Αρχή να καταπολεμήσει το κόκκινο σκαθάρι; Τώρα που δεν έχει μείνει σχεδόν κανένας φοίνικας όρθιος στην πόλη;»
Τι να σας πω, απάντηση δεν έχω. Ίσως όμως απαντήσει η Δημοτική Αρχή!
Περιμένετε…
***
Τι γίνεται με το Αρχαιολογικό μουσείο;

Το έργο της ανάπλασης του δρόμου της Τουρλίδας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ο.Χ.Ε.(Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) πρόκειται να παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρλίδα  και θα περιλαμβάνει βόλτα με περπάτημα ή ποδηλατάδα από την Αγία Τριάδα μέχρι το τέρμα της Τουρλίδας και μελωδίες με σαξόφωνο. Την εκδήλωση διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να αναδείξει την κουλτούρα και την φιλοσοφία των έργων που σχεδιάζει και υλοποιεί μέσω του ΕΣΠΑ.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο πολύ σπουδαίο έργο για την πόλη μας, το οποίο έχει και αυτό ενταχθεί στην Ο.Χ.Ε. και ενώ θα έπρεπε οι σχετικές διαδικασίες να έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2017, μέχρι σήμερα τίποτε δεν φαίνεται «να κινείται στον ορίζοντα». Μιλάμε φυσικά για το Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα έργο πολύ σημαντικό για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή ιδιαίτερα δε μετά την μεγάλη συλλογή ευρημάτων που ήρθαν στο φως  κατά την διάρκεια των ανασκαφών λόγω της κατασκευής της Ιόνιας Οδού.
Τι γίνεται λοιπόν με το Αρχαιολογικό Μουσείο; Γιατί φαίνεται να έχει «βαλτώσει» το θέμα; Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει κάτι για  να μας ενημερώσει; Ή μήπως θα πρέπει να απευθυνθούμε στην Περιφέρεια;