Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Πλημμυρίσαμε πάλι

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την πόλη μας την περασμένη Τετάρτη. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγη ώρα να πλημμυρίσουν οι ίδιοι δρόμοι και οι περιοχές της πόλης που επλήγησαν πέρυσι τον Οκτώβριο. Δυστυχώς με την πρώτη κακοκαιρία το Μεσολόγγι αποδείχθηκε ότι ήταν ανοχύρωτο στην επερχόμενη καταστροφή. Το ευτύχημα ήταν ότι το φαινόμενο δεν κράτησε πολύ και έτσι δεν υπήρξαν μεγάλες ζημιές.
Για αρκετή ώρα όμως τα νερά παρέμειναν λιμνάζοντα στους δρόμους καλύπτοντας τα πεζοδρόμια, δημιουργώντας έτσι αρκετά προβλήματα. Εκείνο πάντως που αξίζει να σημειωθεί και είναι άξιο απορίας σύμφωνα με τις περιγραφές αρκετών κατοίκων, είναι το γεγονός ότι μετά από κάποια ώρα εντελώς ξαφνικά τα φρεάτια των όμβριων άρχισαν να λειτουργούν και να τραβούν σαν ρουφήχτρες τα λιμνάζοντα ύδατα οπότε οι δρόμοι αρκετά γρήγορα ξανάγιναν …δρόμοι.
Μπορεί μήπως κάποιος υπεύθυνος να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό; Τα αντλιοστάσια λειτούργησαν κανονικά; Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αυτή την φορά πάντως δεν είχαμε. Τι  συνέβη λοιπόν;
Η δικαιολογία ότι τα φρεάτια έφραξαν λόγω του …χαλαζιού μάλλον δεν ευσταθεί. Ο χειμώνας και τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι μπροστά μας. Η Δημοτική Αρχή έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξαναζήσουμε στιγμές σαν αυτές του περσινού Οκτώβρη; Ή μήπως θα κηρύξουμε και πάλι την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;
***
Ελλάδα: μια χώρα μαγική

-Ο Κουφοντίνας παίρνει 48ωρη άδεια και εξέρχεται των φυλακών. Ανάμεσα στους νεαρούς που τον επευφημούν κατά την έξοδό του φωνάζοντας συνθήματα ήταν και ο γιός του προέδρου της Βουλής.
-Ο Άκης επιστρέφει στη φυλακή. Η σύζυγός του μπαίνει μέσα κι αυτή για λίγες μέρες και ξαναβγαίνει, ενώ παράλληλα καταθέτει αίτηση διαζυγίου.
-Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχεται κυνικά ότι η κυβέρνηση υπερφορολόγησε συνειδητά την μεσαία τάξη(Σ.Σ. Αλήθεια υπάρχει ακόμα μεσαία τάξη;).
-Ο αριθμός των διαζυγίων έχει αυξηθεί δραματικά. Τα ζευγάρια χωρίζουν για να γλιτώσουν φόρους, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και για να αποκτήσουν πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα και έκπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Γεγονότα που «έπαιξαν» ως πρώτα θέματα τις τελευταίες ημέρες στα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας.
Γεγονότα που συνθέτουν μια εικόνα μαγική. Μήπως έχετε αντίρρηση;

Η χώρα μας τελικά είναι μια χώρα μαγική. Και σίγουρα πάντως, όχι μόνο για τις φυσικές της ομορφιές…