Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"


Βανδαλισμών συνέχεια

«Μόδα» έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί δημόσιων χώρων και εθνικών συμβόλων. Τελευταίο θύμα η προτομή του μεγάλου Μεσολογγίτη πολιτικού Χαρίλαου Τρικούπη στην κεντρική πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο, που βρέθηκε γκρεμισμένη.
Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες η καταστροφή του γιορτινού διάκοσμου στον εξωτερικό χώρο της παλιάς Βαλβείου Βιβλιοθήκης  που ως γνωστό μετατράπηκε για τις μέρες των Χριστουγέννων, σε χώρο πολιτισμού για τα παιδιά και για όσους τα συνόδευαν, καθώς επίσης και η καταστροφή της Ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Μητροπόλεως μπροστά από τον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονος. Δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα τρία θλιβερά συμβάντα έχουν «κοινό παρανομαστή». Αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας να το βρει όπως επίσης και να προλάβει νέους βανδαλισμούς.
 Εκείνο όμως που μας ενοχλεί όπως και το σύνολο των συνδημοτών μας, είναι η αρνητική εικόνα που βγαίνει προς τα έξω για την πόλη μας.
Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που το έπραξαν, αν το έκαναν για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους απέναντι στο κράτος και την πολιτεία διάλεξαν εντελώς λάθος τρόπο. Και δίκιο να έχουν το χάνουν…  
***
Το πρόβλημα παραμένει

Αθώος για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κρίθηκε από το δικαστήριο ο αντιδήμαρχος κ. Καρβέλης  που είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα. Μετά από καταγγελίες πολιτών που δέχτηκαν επιθέσεις από τα αδέσποτα σκυλιά ο αντιδήμαρχος παραπέμφθηκε για παράβαση καθήκοντος και η δίκη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε το δικαστήριο δέχθηκε ότι η Δημοτική Αρχή έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και απάλλαξε τον αντιδήμαρχο από την κατηγορία. Βέβαια εκκρεμεί και άλλο σχετικό δικαστήριο για τον κ. Καρβέλη, αφού και άλλοι πολίτες που έπεσαν θύματα επίθεσης των αδέσποτων κατέθεσαν μηνύσεις.
Ανεξάρτητα όμως από την απόφαση του δικαστηρίου το πρόβλημα παραμένει και γίνεται εντονότερο. Καθημερινά πολλοί δημότες γίνονται μάρτυρες περιστατικών επίθεσης από αγέλες αδέσποτων σκύλων τα οποία κυκλοφορούν τόσο στους κεντρικούς δρόμους όσο και σε πιο απόμερους. Είναι επιτακτική ανάγκη το πρόβλημα να λυθεί. Δεν είμαστε δα και η πρώτη ή η μόνη πόλη που αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα. Άλλες πόλεις όμως το έλυσαν. Ας φροντίσει και η δική μας  Δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα. Δεν είναι δυνατόν τρία χρόνια τώρα να μην μπορεί να δρομολογήσει την δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα. Καλές είναι οι απαλλακτικές αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά στις εκλογές ψηφίζουν οι δημότες!

Ας το έχουν υπ’ όψιν τους οι προσωρινοί ένοικοι του Ραδιομεγάρου…