Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση σχετικά με τα αιτήματα των επιχειρηματιών της οδού Θυσίας για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου δρόμου


 Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου με δεκαεπτά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επί της οδού Θυσίας. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της δράσης του Συλλόγου για επικοινωνία με τους επιχειρηματίες των κύριων εμπορικών δρόμων της πόλης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρξει ενημέρωση, από την πλευρά των επιχειρηματιών προς το Προεδρείο του Συλλόγου, σχετικά με τα προβλήματα του συγκεκριμένου δρόμου καθώς και τις προτάσεις για την αναβάθμισή του. Πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα και οι προτάσεις που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:  μετατροπή του δρόμου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με ενιαίο οδόστρωμα, χωρίς να μετατραπεί σε πεζόδρομο, προσθήκη επίγειου φωτισμού στο δρόμο, που θα τον αναβαθμίσει και θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την πομπή των Εορτών Εξόδου, καλύτερη αστυνόμευση και βελτίωση της σήμανσης, στάση κι όχι στάθμευση στο συγκεκριμένο δρόμο, απομάκρυνση του περιπτέρου στη συμβολή των οδών Θυσίας – Αλεξανδροπούλου (δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής), το οποίο αποτελεί εστία μόλυνσης για την περιοχή όντας κλειστό επί δύο χρόνια καθώς και επικοινωνία του Δήμου με τους ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων μαγαζιών επί της οδού Θυσίας, με σκοπό να επιτραπεί από αυτούς η εξωτερική αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων αυτών από το Δήμο ενόψει των Εορτών.

Από την πλευρά του το Προεδρείο του Συλλόγου, δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για την επίλυση των θεμάτων, μεταφέροντας άμεσα τα αιτήματα των επιχειρηματιών προς τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Νικόλαο Καραπάνο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.