Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις για το μέλλον του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν τα ανησυχητικά μηνύματα αναφορικά με το μέλλον των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Κατά πως φαίνεται η όλη υπόθεση έχει οδηγηθεί σε τέλμα και απαξίωση. Τα ΚΠΕ είναι μια από τις σημαντικότερες δομές εκπαίδευσης και επ’ ουδενί δεν πρέπει να κατακρεουργηθούν και υποβαθμιστούν. Για τον απλό λόγο ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – ειδικότερα του Μεσολογγίου – επιτελεί σπουδαίο διδακτικό έργο.
Για χίλιους δε πρόσθετους λόγους που οι μαθητές μέσω του ΚΠΕ προσεγγίζουν και εξοικειώνονται με τη φύση, τον πολιτισμό, την κουλτούρα της περιοχής, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και όχι με την απνευστί παπαγαλία της μάχης της Τριπολιτσάς ή του Μαραθώνα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας κκ Γαβρόγλου και Μπαξεβανάκη να ενισχύσουν, αναβαθμίσουν και να ασχοληθούν σοβαρά με το μέλλον των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Δεν αξίζει τέτοια απαξιωτική συμπεριφορά από όσους χρόνια τώρα ευαγγελίζονται την στήριξη τέτοιων δομών, την προστασία του περιβάλλοντος και την πολυπολιτισμικότητα της εκπαίδευσης. Άμεσα λοιπόν τώρα σκύψτε στο πρόβλημα, χωρίς περιττές ακροβασίες…      

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
        ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

         «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»