Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"

O tempora o mores!

Απογοητευτική ήταν η εικόνα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς η κατρακύλα συνεχίζεται. Ενώ τα γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν γύρω μας και μας προσπερνούν οι συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου περί άλλων …τυρβάζουν! Από τη μία οι συνεχείς απουσίες αρκετών δημοτικών συμβούλων και από την άλλη οι έντονες αντιπαραθέσεις, τις περισσότερες φορές επί προσωπικού, που συνοδεύονται από ακραίους χαρακτηρισμούς μεταξύ των εμπλεκομένων, δημιουργούν μια προβληματική και απογοητευτική εικόνα για το Δημοτικό Συμβούλιο. 

«Ομάδα Γ! εθνικής» αποκάλεσε, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρική ορολογία, ο κ. Διαμαντόπουλος  την δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας στην οποία βέβαια ανήκε μέχρι πριν λίγο καιρό. «Καλύτερα Γ! Εθνική παρά τζάκια και καβαλημένα καλάμια» ήταν η …νηφάλια απάντηση του Δημάρχου.
«Είσαι άσχετος και επικίνδυνος για την πόλη» συνέχισε ακάθεκτος ο κ. Διαμαντόπουλος απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο ο οποίος εξακολουθούσε να του απαντά φωνάζοντας με έντονο ύφος και αποκαλώντας τον …ομορφόπαιδο και ελίτ!!! Και όλα αυτά εν μέσω οχλοβοής και αδιαφορίας κάποιων εκ των παρισταμένων.
Δυστυχώς η εικόνα αυτή αποτελεί κανόνα για τις περισσότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο οι αποφάσεις παίρνονται από τον ελάχιστο δυνατό αριθμό συμβούλων, αφού εκτός αυτών που απουσιάζουν, αρκετοί είναι και αυτοί που φεύγουν στην διάρκεια της συνεδρίασης χωρίς να ψηφίσουν!!!   
Για την ιστορία να σας αναφέρω ότι το θέμα που ήταν προς συζήτηση την ώρα της αντιπαράθεσης αφορούσε την έγκριση των κυκλοφοριακών αλλαγών που θα προκύψουν στην οδό Κύπρου(την γνωστή μας περιμετρική). Οι αλλαγές αυτές στηρίζονται πάνω σε κυκλοφοριακή μελέτη του 2002 και προβλέπουν τη κατάργηση της διαχωριστικής νησίδας και την διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το ένα υφιστάμενο ρεύμα, καθώς θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος και θέσεις στάθμευσης.
Τι είπατε; Ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος τι θα γίνει; Απλά θα τον χαλάσουμε και θα φτιάξουμε καινούριο! Λεφτά υπάρχουν…
***
Κινητικότητα και ζυμώσεις

Είπαμε όσο περνά ο καιρός και πλησιάζουμε τόσο θα αυξάνεται η κινητικότητα και θα πυκνώνουν οι επαφές. Τις δημοτικές εκλογές εννοώ φυσικά. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ο κ. Λύρος που έχει κάνει από νωρίς γνωστή την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, πυκνώνει τις επαφές του και βολιδοσκοπεί υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιό του τόσο στο Μεσολόγγι όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα.
Συνάντηση όμως και …δείπνο εργασίας είχαν σε ταβέρνα της πόλης μετά το πέρας της συνεδρίασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου το σύνολο σχεδόν των αντιπολιτευόμενων. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν τα δρώμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η συμπεριφορά του Δημάρχου. Ακολούθησε και σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν από κοινού οι κ.κ. Μουρκούσης, Παπαδόπουλος, Γιαννόπουλος και Διαμαντόπουλος. Έβγαλαν δε και φωτογραφία(την οποία σας παραθέτω) που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν μπορώ να σας πω αν  συζητήθηκε και η δημιουργία αντι-Καραπανικού μετώπου. Εξάλλου η συζήτηση ήταν αναγνωριστική…
Πάντως όπως έχουμε ξαναγράψει, εκείνο που θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την στάση όλων των ενδιαφερομένων, είναι το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές.

Αν αλλάξει και πάμε σε απλή αναλογική, θα αλλάξουν πολλά…