Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Υποδοχή Συνέδρων του 13ου Διεθνούς Βυρωνικού Συνεδρίου στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου


   Η υποδοχή των συνέδρων που συμμετέχουν στο 13ο Διεθνές Βυρωνικό Συνέδριο και διοργανώνεται από την Βυρωνική Εταιρεία Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, έγινε τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 21 Μαΐου, στο κτήριο της δημοτικής Πινακοθήκης.
   Τους συνέδρους και φοιτητές που συνόδευσαν η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ροδάνδη Φλώρου και Γενική Γραμματέας Ελένη Ζαβιτσανάκη, υποδέχθηκαν εκ μέρους του Δήμου ο Αν. Δημάρχου Σπυρίδων Καρβέλης καθώς επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Σκαρμούτσος.

   Στον χαιρετισμό του ο Σπ. Καρβέλης ανέφερε πως η Ιερή Πόλη Μεσολογγίου για μια ακόμη χρονιά υποδέχεται εκπροσώπους της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, προερχόμενους από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αγγλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Λιβάνου. Σημείωσε δε πως η πόλη όπου ο Μπάυρον ενσάρκωσε το όραμά του για ελεύθερη έκφραση και δικαιοσύνη, ο πολιτισμός των γραμμάτων, του πνεύματος και των τεχνών, εξακολουθεί να είναι ο κυριότερος τομέας της κοινωνικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας.
   Ο αν. Δημάρχου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο που έχει ως θέμα «Μπάυρον και Μυθοπλασία», ενώ συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη της Βυρωνικής Εταιρείας Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για την διοργάνωση.