Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Συνάντηση του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με τον Πρόεδρο και το Γ.Γ. του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Φιλίας και Συνεργασίας   Με τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας Γιάννη Τζέν και τον Γενικό Γραμματέα Βασίλειο Νομικό, συναντήθηκε την Τρίτη 22/5/2018 στην Αθήνα ο Νίκος Καραπάνος, στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε ο Σύνδεσμος προς το  Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
   Οι εκπρόσωποι του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας, ευχαρίστησαν για την άψογη φιλοξενία κατά τη διάρκεια των Εορτών Εξόδου, ενώ εξέφρασαν στο Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου την διάθεσή τους για συνέχεια των επαφών που μπορούν να εξελιχθούν σε δημιουργική συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό, ανήκει η επίσημη πρόσκληση για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και της πόλης Γκλουμποκόγιε της Λευκορωσίας, εντός του προσεχούς Ιουλίου όπου στην ίδια πόλη, θα πραγματοποιηθεί το Πολιτιστικό Παγκόσμιο Φεστιβάλ και Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

   Όπως επισημάνθηκε από τους κ.κ. Γ.  Τζέν και Β. Νομικό, η συνεργασία αυτή μπορεί να αναπτυχθεί αρχικά πάνω στον τομέα του πολιτισμού ενώ ακολούθως να περιλάβει  κι άλλους τομείς όπως ο τουρισμός ή τα προγράμματα που αφορούν τη νεολαία μέσα από πολιτιστικές δράσεις ευρύτατης συμμετοχής που είναι προγραμματισμένες.
   Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραπάνος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ανταπέδωσε τα ειλικρινή αισθήματα φιλίας τα οποία ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου έχει πρόθεση να εκφράσει μέσα από την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό – όπως τόνισε – τα οφέλη θα είναι αμφίδρομα. Τα στοιχεία αυτά -πέρα από το πολιτισμικό κεφάλαιο-, περιλαμβάνουν επίσης τον Πρωτογενή τομέα παραγωγής και την δυνατότητα εξαγωγικού εμπορίου σε προϊόντα έντονου ενδιαφέροντος όπως  ακτινίδια, αλάτι, λάδι και ελιές.