Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Μικρά ... από τον "Σκοτεινό"


Εξόχως προκλητικό
Για σκανδαλώδεις αποφάσεις του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία μπροστά» κ. Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με απόφαση του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Σκαρμούτσου προσλαμβάνονται οχτώ άτομα για την φύλαξη των Μουσείων του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου! Με δέσμευση πίστωσης 12.000 ευρώ και με απευθείας ανάθεση για παροχή υπηρεσιών στη φύλαξη Μουσείων στο Νομικό Πρόσωπο…

Τώρα από πότε προέκυψε η ανάγκη φύλαξης των μουσείων δεν το ξέρουμε. Προφανώς και οι προσλήψεις αυτές έχουν προεκλογικό χαρακτήρα. Εκείνο όμως που είναι εξόχως προκλητικό σύμφωνα με την ανακοίνωση – καταγγελία του κ. Παπαδόπουλου, είναι ότι μεταξύ των προσληφθέντων περιλαμβάνονται η σύζυγος του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜ κ. Γ. Κοντογιάννη και η κόρη του πρώην Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού κ. Σπ. Ψιλογάννη!
Τι να πει κανείς, μάλλον έχει χαθεί κάθε μέτρο…
***
Προεκλογικός ανασχηματισμός

Σε ανασχηματισμό προέβει ο Δήμαρχος  πέντε μήνες πριν τις εκλογές. Η ουσιαστική αλλαγή βέβαια ήταν η είσοδος στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Κότσαλου. Ο κ. Κότσαλος ανέλαβε τα καθήκοντα του αντιδημάρχου με αρμοδιότητα σε  θέματα Αγροτικής Οικονομίας, ανάπτυξης και καθημερινότητας.
Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά για την απόφαση του Δημάρχου είναι το γεγονός ότι πριν λίγους μήνες είχε εξαναγκάσει σε παραίτηση τον κ. Κότσαλο από την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου(όπως επίσης και τον τότε πρόεδρο του Πνευματικού κέντρου κ. Μπουσμπουρέλη) εξαιτίας της ενδεχόμενης εμπλοκής του σε κύκλωμα χορήγησης παράνομων αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς. Τώρα λοιπόν τον επαναφέρει και πάλι στην Δημοτική Αρχή χωρίς όμως να έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

 Γιατί άραγε το κάνει; Και τι ήταν αυτό που επηρέασε την κρίση του κ. Κότσαλου ώστε να αποδεχθεί την πρόταση του Δημάρχου, με δεδομένη την μέχρι πρότινος δυσαρέσκειά του εξαιτίας του εξαναγκασμού του σε παραίτηση;   
Ερωτήματα στα οποία μπορεί ο καθένας να δώσει την δική του απάντηση…