Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο «Βάσως Κατράκη»



Παρουσία του Δημάρχου Κώστα Λύρου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/10/2019  η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου υπό την νέα του σύνθεση στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο «Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τέθηκαν από τον Πρόεδρο Κώστα Καστανά και μέλη του Δ.Σ.  θέματα που αφορούν την συντήρηση του κτηρίου, των υποδομών του αλλά και των έργων τέχνης που περιλαμβάνει, έτσι ώστε να αναδειχθούν  όπως αξίζει στην δημιουργό τους.

Ανάγκη παρεμβάσεων κι  αποκατάστασης διαπιστώθηκε και στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών, ο οποίος παρουσιάζει ελλείψεις. Όπως είπε σε δήλωσή του ο κ. Κώστας Λύρος «Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών και Μουσείο «Βάσως Κατράκη» θα πρέπει να συντηρηθεί επαρκώς και όπως επιβάλλει η καλλιτεχνική ιδιαιτερότητά του, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να συνδεθεί ομαλά με το έργο ανάπλασης που πραγματοποιείται. Σε αμέσως επόμενο πλάνο, βρίσκεται η μετατροπή του σε ένα ζωντανό «κύτταρο» πολιτισμού, άρρηκτα δεμένο με την καλλιτεχνική παράδοση της περιοχής και άξιο του ονόματος της Βάσως Κατράκη».