Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Δήλωση του Συνδυασμού - Για την Κοινότητα Μεσολογγιου: "Η πόλη δεν έχει χρόνο για μικροπολιτικές, αλαζονεία και εγωισμούς"Έχουν περάσει περίπου 2 μήνες από την εκλογή των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων. Μικρό ίσως διάστημα για υλοποίηση έργου, αρκετά μεγάλο όμως, για να έχουμε ένα ικανοποιητικό δείγμα γραφής όσον αφορά τη συμπεριφορά των καινούργιων μας τοπικών “αρχόντων”. 
 Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όπως και προεκλογικά, γίναμε μάρτυρες γεγονότων που μειώνουν κάθε κάτοικο της πόλης. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που προσβάλλουμε την ιστορική μνήμη του Μεσολογγίου και δυστυχώς δεν είναι το πρώτο Συμβούλιο που είδαμε τέτοιες συμπεριφορές. 

 Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ακούσαμε εκφράσεις όπως “Θέλουμε κοντά μας όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου”, “Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία όλων των έντιμων και ικανών ανθρώπων στη διοίκηση του”, “Δεν έχουμε περιθώριο να κάνουμε άλλα λάθη”. Σημειώσαμε εξαγγελίες για “ανοικτές πόρτες” “συννενόηση” “ανιδιοτέλεια” και “αγώνα για το κοινό καλό”.
  Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται με πράξεις. Αλλιώς παραμένουν σκέψεις αυτονόητες αλλά ταυτόχρονα δύσκολες να υλοποιηθούν, εάν κάποιος δεν τις πιστεύει βαθιά. 
 Το Μεσολόγγι βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Η τελευταία εικοσαετία της μεγάλης αποδόμησης που βίωσε, οφείλει να το κανει σοφότερο και να αποφασίσει πως θα πορευτεί τη δεκαετία 2020 – 2030. Η ημερομηνία ορόσημο -2026 - επιβάλλεται να μας βρει ομονοούντες έχοντας κάνει ήδη, τη δική μας “Έξοδό”, από τη μιζέρια. Η πόλη και εν γένει ο Δήμος, δεν έχει πια χρόνο για μικροπολιτικές, αλαζονεία και εγωισμούς. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να φτάσει στο σημείο, στο οποίο μπορούμε να φτάσουμε όλοι μαζί, ώστε να αισθανόμαστε περήφανοι για την πόλη στην οποία ζούμε. 

Αναμένουμε, το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να είναι η απαρχή για την πραγματική αλλαγή σελίδας στο Μεσολόγγι, μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και κυρίως πράξεις.

Συνδυασμός "Για την Κοινότητα Μεσολογγίου"