Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού – Δράση από το Κέντρο ΚοινότηταςΗ 25η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια σοβαρή ασθένεια, η οποία πλέον δύναται να αντιμετωπιστεί πλήρως μέσω της συχνής αυτοεξέτασης, της μαστογραφίας αλλά και της κλινικής εξέτασης. Επομένως κρίνεται αναγκαία η πρόληψη μέσω της ορθής ενημέρωσης, αλλά και της έγκαιρης παρέμβασης.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, ο Αντιδήμαρχος  Πρόνοιας και Τοπικής Ανάπτυξης Νίκος Καραπάνος και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν δράση την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 στην Κεντρική Πλατεία Ι.Π. Μεσολογγίου και ώρες από 11:00π.μ – 13:00μμ με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη και την σωστή αυτοεξέταση. Κατά τη διάρκεια της δράσης έγινε και διανομή έντυπου υλικού αλλά και χορήγηση της χαρακτηριστικής ροζ κορδέλας ως σύμβολο ευαισθητοποίησης.
Το Κέντρο Κοινότητας θα ήθελε να ευχαριστήσει το «Άλμα Ζωής- Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού Πάτρας», την «Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία» και τον «Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου αγκαλιάΖΩ» για την χορήγηση του έντυπου υλικού.
Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, αρκεί να προληφθεί!!!