Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου


Στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου βρέθηκαν επί διήμερο ταξιδιωτικοί πράκτορες και συντονιστές του ευρωπαϊκού προγράμματος “MUSE” που χρηματοδοτείται από το Interreg και έχει ως αντικείμενο την δημιουργία οικομουσείου (Port Museum) στο Αιτωλικό.
Η φιλοξενία προσφέρθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης κι εφαρμογής του προγράμματος, ενώ περιλάμβανε γνωριμία των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων με την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και Αιτωλικού, ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και παραγωγικές επιχειρήσεις, γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα κ.λπ.

   Επίσης την Κυριακή το πρωί διοργανώθηκε στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων και άλλους φορείς της περιοχής ώστε να διερευνηθούν οι πιθανότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.
Το πρόγραμμα προχωράει απρόσκοπτα και η δημιουργία του οικομουσείου στο Αιτωλικό σε λίγους μήνες θα είναι γεγονός. Στόχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου είναι η άρτια οργάνωση και η σωστή λειτουργία προκειμένου ν’ αποτελέσει έναν ακόμη πυλώνα στήριξης και προβολής των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής μας.