Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΕΒ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ν. Φαρμάκης: «Έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους επιχειρηματικούς φορείς ώστε να γίνει και πάλι ο τόπος μας, τόπος ευημερίας»
«Καλωσορίζουμε στην Πάτρα τους εκπροσώπους του κεντρικού ΣΕΒ και είναι χαρά μας να πληροφορούμαστε ότι ξεκινάει μία νέα εποχή συνεργασίας με τον ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υποδεχόμενος την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 στην έδρα της Περιφέρειας αντιπροσωπεία του κεντρικού ΣΕΒ (Αθήνα) και του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων που έγιναν μετά το τέλος της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων, τις δυνατότητες που έχει η Δυτική Ελλάδα, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή.
«Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου πως η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας θα στηριχθεί πρωτίστως από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Αλλά και ότι αυτή η ανάπτυξη δεν μπορεί να προέλθει πλέον από το κορεσμένο κέντρο, αλλά από την ελληνική περιφέρεια. Και η δική μας περιφέρεια διαθέτει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα για να υποδεχθεί νέες επενδύσεις, αλλά και να στηρίξει την ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων επιχειρήσεων» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, καταλήγοντας ως εξής: «Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιζητούμε και στηρίζουμε την επιχειρηματική ανάπτυξη καθώς είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει βιώσιμη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους επιχειρηματικούς φορείς, να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες τους και να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, ώστε ο τόπος μας να γίνει και πάλι, ένας τόπος ευημερίας και ελπίδας, όπως ήταν κάποτε».

«Συζητήσαμε για το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας στη χώρα μας με αφορμή την κοσμογονία του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ειδικότερα με τον Περιφερειάρχη εξετάσαμε ζητήματα υποδομών, όπως και προβλήματα που αντιμετωπίζουν βιομηχανίες της περιοχής. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αναζήτησης λύσεων που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος  Μπίτσιος, εστιάζοντας στα πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας στα οποία συμπεριέλαβε και το εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Γιώτης, επίσης Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, αναφέρθηκε στην εμπειρία της ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ να προχωρήσει σε επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ στο Αγρίνιο, πριν από οκτώ χρόνια και ανακοίνωσε νέες επενδύσεις αντίστοιχου ύψους την επόμενη διετία. «Συνεργαζόμαστε για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Έχουμε βρει θετικό κλίμα. Μας ενδιαφέρει να συνδέσουμε το Πανεπιστήμιο και τα Ερευνητικά Κέντρα με την βιομηχανία» πρόσθεσε, σημειώνοντας και την ανάγκη δημιουργίας δικτύων και υποδομών, όπως το δίκτυο φυσικού αερίου.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Κλεομένης Μπάρλος, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Για πρώτη φορά οι φορείς συνεργάζονται τόσο στενά. Είναι γνωστό ότι υπάρχει έλλειμμα ανταγωνιστικότητας στην περιοχή. Από κοινού αποφασίσαμε να αναστρέψουμε το κλίμα στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή συζητήσαμε ποιες προτεραιότητες θα τεθούν για να προχωρήσει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός που θα επιτρέψει στην περιοχή να ανακτήσει τη θέση που κατείχε κάποτε».