Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου


Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για την καταβολή  των δεδουλευμένων τους και την καλυτέρευση των συνθηκών στο χώρο εργασίας της εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ Α.Ε..

             Ζητάμε από την εργοδοσία της εταιρείας να εφαρμόσει στη πράξη όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωσή τους (25/5/2020). 

 Συγκεκριμένα, διεκδικούν την επαναφορά των συμβάσεων τους από εκ περιτροπής εργασία σε συμβάσεις πλήρους ή τριήμερης εβδομαδιαίως απασχόληση για όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως. 

Επίσης, την άμεση πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών ή τον προγραμματισμό πληρωμής αυτών με γνωστοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας και την τήρηση τους. 

Εάν η επιχείρηση δεν επιθυμεί την περαιτέρω απασχόληση των εργαζομένων, να προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες καταβάλλοντας τις νόμιμες αποζημιώσεις  όλου του ποσού και τις αποδοχές των προηγούμενων μηνών.

             Γνωστοποιούμε  στους υπευθύνους της Εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ Α.Ε. ότι  ως Διοίκηση του Ε.Κ.Μ. ότι θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε τρόπο προκειμένου να κερδίσουν όσα διεκδικούν όπως  έχουμε πράξει και στο παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις.

             Τέλος, συνιστούμε στους υπευθύνους της Εταιρείας να συμμορφωθούν με τις διατάξεις και να τηρήσουν όσα έχουν οριστεί από την Υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας επανειλημμένα και δεν υπάρχει κάποια ανταπόκριση μέχρι σήμερα.

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Μ.