Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Συνεχίζεται η διαβούλευση για το 2021

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες διαβούλευσης με τους φορείς και τους συλλόγους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο κάλεσμα της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία» που έχει συσταθεί από το Δήμαρχο Κώστα Λύρο για το σκοπό αυτό, έχει υπάρξει ήδη μεγάλη ανταπόκριση, με 64 προτάσεις εκδηλώσεων συλλόγων και φορέων οι οποίες ήδη έχουν κατατεθεί και αξιολογούνται από τα μέλη της Επιτροπής. Συνολικά, οι συμμετοχές ανέρχονται σε 26.

Υπό το πρίσμα  διεύρυνσης της συμμετοχικότητας στην κοινωνία και ειδικά στα παιδιά της, το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου η διαδικασία της διαβούλευσης και του διαλόγου θα συνεχισθεί, καθώς έχουν κληθεί να συμμετέχουν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεσολογγίου οι διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα την ενεργή συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στην πολιτιστική δραστηριότητα που προετοιμάζει ο Δήμος. Η συμμετοχή της νεώτερης γενιάς είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς έως σήμερα στις αντίστοιχες Εορτές Εξόδου, η καλλιτεχνική «γραφή» τους  υπήρξε εμπνευσμένη και δημιουργική.