Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Πάνος Παπαδόπουλος: "κ. Δήμαρχε αποπέμψτε τώρα τον Αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Νίκο Σπανό!"

 


 Στο Δημοτικό Συμβούλιο την 13-11-2020, κατατέθηκε μία απίστευτη καταγγελία, η οποία επιβεβαιώθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Δημήτρη Ράπτη. Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης μάλιστα, με το υπ’ αριθ. πρωτ. 989/13-11-2020 έγγραφό του προς τα μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης, αναφέρει ότι «Ο Αντιπρόεδρος ΣΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, παρουσία ενός ακόμη ανθρώπου, εισήλθε το κτήριο της Κοινωφελούς και χωρίς ουδεμία ενημέρωση πήρε σε σακούλες σκουπιδιών τους υπολογιστές της επιχείρησης!».


Επειδή κ. Δήμαρχε προφανώς υπάρχει σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

α) Ποιες έδωσε την έγκριση στον κ. Ν. Σπανό να προβεί στην παράνομη αυτή και καταχρηστική ενέργεια;

β) Καλύπτετε τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές;

γ) Γνωρίζετε τυχόν παρενέργειες μιας τέτοιας αδιανόητης πράξης;

Κύριε Δήμαρχε, απευθύνομαι πλέον ανοικτά στην ηθική και προσωπική σας ευαισθησία. Επειδή:

α) Ο κ. Ν. Σπανός είναι η βασική αιτία που αποχώρησε ο πρώην Πρόεδρος κ. Γ. Σωτηρακόπουλος, ο οποίος κατηγορείται πλέον για τις πρακτικές του ως άνω Αντιπροέδρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχείρηση.

β) Ο κ. Ν. Σπανός έχει επιφέρει συνεχή αναταραχή στην Κοινωφελή Επιχείρηση, διαταράσσοντας την εργασιακή ηρεμία σ’ αυτή, τόσο στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» όσο και στα ΚΔΑΠ, οι εργαζόμενοι των οποίων δομών παραμένουν για μια ακόμη φορά, για μήνες απλήρωτοι.

γ) Ο κ. Ν. Σπανός λειτουργεί ως “αόρατος” πρόεδρος, ενδεχομένως με άνωθεν εντολές.

Σας καλώ

ΑΜΕΣΑ – ΤΩΡΑ να αποπέμψετε τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης κ. Ν. Σπανό, κυρίως για τον απλούστατο λόγο ότι ένας μη αιρετός σύμβουλος, επ’ ουδενί μπορεί να υποκαθιστά, τον εκάστοτε αιρετό Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης!

 

ΥΓ1. Το δίλημμα πλέον για εσάς προσωπικά είναι: Ράπτης ή Σπανός; Νομιμότητα η αυθαιρεσία; Για να δούμε τι θα πράξετε; Ξέρετε κάποια πράγματα, είναι πολύ σοβαρά για να τα καταπίνουμε ΟΛΟΙ αμάσητα…

 

ΥΓ2. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αντιπρόεδρος απηύθυνε “απαντητική” επιστολή στον κ. Πρόεδρο, λέγοντας ότι «Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια»! Και μη χειρότερα… «Τάξις και ηθική» που έλεγε και ο αξιομνημόνευτος Πώποτας! Το ερώτημα είναι από ποιον επιβάλλεται…   

     

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου