Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στα έργα Γουριά-Λεσίνι και στη σήραγγα Αγίου Ηλία


Στα έργα συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στο τμήμα Γουριά-Λεσίνι, βρέθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

Κατά την επίσκεψή τους παρακολούθησαν τις εργασίες επίστρωσης με καινούργιο ασφαλτοτάπητα που γίνονται σε μήκος 4 χλμ, στο δρόμο που συνδέει το Πλατυγιάλι με την Ιόνια Οδό, μέσω της σήραγγας του Αγ. Ηλία, ενώ ενημερώθηκαν για την συνολική πορεία του έργου συντήρησης, προϋπολογισμού 5 εκατ ευρώ που εξελίσσεται και στα τμήματα Κατοχή-Πλατυγιάλι, Πεντάλοφο-Στρογγυλοβούνι-Πηγάδια.

Ακολούθως μετέβησαν στην σήραγγα Αγίου Ηλία, όπου η Περιφέρεια με συμπληρωματική εργολαβία αντιμετωπίζει το μείζον πρόβλημα της έλλειψη φωτισμού, καθώς ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και οι καλωδιώσεις είχαν καταστραφεί πριν από ενάμισι περίπου χρόνο από εμπρησμό και κλοπές. Πλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση σήμανσης και ασφάλισης επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Αιτ/νιας», προϋπολογισμού 3 εκατ ευρώ , προχωρά στην πλήρη αποκατάσταση του φωτισμού της σήραγγας.