Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Προσφυγή Καραπάνου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου που αφορά την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου

 

Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας» κατέθεσε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της 145/2020 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου που αφορά την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου.
Όπως εξηγεί σε γραπτή του δήλωση ο κ. Καραπάνος η απόφαση στερείται νομιμότητας λόγω του ότι δεν τέθηκε στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου και η πρόταση που έγκαιρα από 23/11/2020 είχε καταθέσει ο συνδυασμός του.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καραπάνου:


«Κατέθεσα σήμερα (30/12/2020) προσφυγή στην εποπτεύουσα αρχή των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου κατά της χθεσινής απόφασης για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Μεσολογγίου, ζητώντας την αναπομπή και λήψη νέας από το σώμα καθώς στην ημερήσια διάταξη αυθαίρετα και καταχρηστικά δεν είχε συμπεριληφθεί η πρόταση του συνδυασμού μας.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που καταθέσαμε προκύπτει ότι η πρότασή μας κατατέθηκε έγκαιρα ώστε να τεθεί στην κρίση των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
Δυστυχώς οι κ.κ. Λύρος και Τσώλος επέλεξαν για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους να μην θέσουν την πρότασή μας προς συζήτηση.
Και επειδή τόλμησαν να δικαιολογήσουν την στάση τους με ψεύδη και λάσπη, επιστρέφω τις κατηγορίες περί καταστροφικής δικής μου θητείας υπενθυμίζοντας την πρωτοφανή στασιμότητα που επικρατεί στον τομέα των έργων στο δήμο μας.
Να θυμηθώ τι; Το κολυμβητήριο; Το κλειστό γυμναστήριο; Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης; Την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας; Τα αντιπλημμυρικά στον Άγιο Δημήτριο; Την ανακατασκευή των παιδικών χαρών στα χωριά μας; Τα γήπεδα σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό;
Ποια πρόοδος και ποια επιτάχυνση υπήρξε για όλα αυτά τα έργα; Καμιά. Μόνο καθυστερήσεις, αναβολές και οπισθοδρόμηση…
Συνεπώς είναι άδικη και αβάσιμη η όποια προσπάθεια επιχειρηθεί για μετακύλιση ευθυνών.
ΟΙ ευθύνες βαρύνουν κύρια και αποκλειστικά τον κ. Λύρο και την παρέα του…» 

 

Εκ του γραφείου τύπου του συνδυασμού «Δήμος για τα παιδία μας»