Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου - Κάλεσμα για συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2021-2027

 

Την Παρασκευή 23/04/2021 το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μια διαβούλευση που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαΐου. 

Η συμμετοχή όλων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αν σκεφτούμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα διαχειριστεί το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2021-2027. Χρήματα τα οποία προορίζονται για μια 

1.    Έξυπνη 

2.    Πράσινη 

3.    Διασυνδεδεμενη 

4.    Κοινωνική 

5.    Κοντά στους πολίτες Ευρώπη

 Στην σελίδα https://pde.espa2127.gr/ μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου και να συμπληρώσει το αντίστοιχο ερωτηματολόγιο, ως φορέας ή ως πολίτης. 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εισηγήσεις της Παρασκευής και την τοποθέτηση της Προέδρου της Κοινότητας Μεσολογγίου η οποία ξεκινά στο 3.54.38 : https://www.youtube.com/watch?v=olddVfd96xM

 Το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου καλεί κάθε φορέα και κάθε πολίτη να ενημερωθεί και να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο καταθέτοντας τις απόψεις του, τις ιδέες του, τα προβλήματα από προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, τις προτάσεις του για νέα έργα.

 Αυτή την περίοδο αναπτύσσεται ο σχεδιασμός και διαμορφώνονται οι προτάσεις.  Το πρόγραμμα εξειδικεύεται από τις στρατηγικές επιλογές του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2021-2027) και τις οδηγίες που παρέχονται από την Εθνική Διαχειριστική Αρχή για τη διαμόρφωση των νέων Προγραμμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους πολίτες να διατυπώσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

 Στο χέρι μας είναι να διατυπώσουμε ιδέες και έργα ζητώντας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας με βάση τις ανάγκες του τόπου μας. 

 Οι προτάσεις του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου θα κατατεθούν και γραπτώς στην αρμόδια υπηρεσία. 

 Για όσους επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε βοήθεια μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

Εκ μέρους του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου

Η Πρόεδρος

Όλγα Δασκαλή