Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Σημαντικές ενημερώσεις για το επόμενο διάστημα - Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου


 Αγαπητοί συμπολίτες, 

Ακολουθούν μερικές σημαντικές ενημερώσεις που εξαιτίας των ημερών μπορεί να μην έχουν γίνει αντιληπτές, η σημασία τους όμως είναι κομβική για το επόμενο διάστημα:

1. Αντιπυρική περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου

2. Καθαρισμός οικοπέδων από χόρτα

3. Κουνούπια

4. Διαβούλευση για επιχειρησιακό πρόγραμμα 2021-2027 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  - μέχρι 15 Μαΐου 2021

5. Θέματα (δημοτικής) καθαριότητας καλείτε στο: 2631055119, θέματα δημοτικού ηλεκτροφωτισμού καλείτε στο 2631363337

Αναλυτικότερα:

1. Αντιπυρική περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου

“Από   01- 05 – 2021   έως   και   31 – 10 – 2021   α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι,  λόγω αυξημένης επικινδυνότητας,  οποιαδήποτε  χρήση φωτιάς  στην  ύπαιθρο.  Λόγω των κλιματολογικών και καιρικών συνθηκών   που   επικρατούν  κατά την   διάρκεια της   Αντιπυρικής   περιόδου   στη   χώρα   μας.   Παρακαλούνται οι αγρότες, οι μελισσοκόμοι, οι κτηνοτρόφοι   και   όλοι  οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, να μην εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο με χρήση   φωτιάς,  προς  αποφυγή  πρόκλησης   πυρκαγιών   από   αμέλεια”

Δείτε εδώ την αναλυτική ανακοίνωση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας:  https://bit.ly/3nDeRkn

2. Καθαρισμός οικοπέδων από χόρτα

“Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους. Επίσης να προβούν σε ανάλογο καθαρισμό και απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.”

Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου: http://messolonghi.gov.gr/?p=7152

3. Κουνούπια

“Σημαντικό ρόλο στην μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών παίζει και ο περιορισμός των μικροεστιών που υπάρχουν στα σπίτια μας όπως δεξαμενές, βαρέλια, σιντριβάνια, μέρη με νερά μικρής ροής, πιατάκια γλάστρας, αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό μέρος που κρατά νερό στάσιμο, ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα. ΠΟΤΙΣΜΑ του κήπου μόνο το πρωί και όχι υπερκατανάλωση νερού. ”

Διαβάστε αναλυτικά εδώ οδηγίες που είχαν δημοσιευτεί πέρυσι:  https://bit.ly/3aLWg08 

4. Διαβούλευση για επιχειρησιακό πρόγραμμα 2021-2027 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η συμμετοχή όλων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αν σκεφτούμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα διαχειριστεί το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2021-2027. Χρήματα τα οποία προορίζονται για μια Έξυπνη - Πράσινη - Διασυνδεδεμενη - Κοινωνική - Κοντά στους πολίτες Ευρώπη

Στην σελίδα https://pde.espa2127.gr/ μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου και να συμπληρώσει το αντίστοιχο ερωτηματολόγιο, ως φορέας ή ως πολίτης μέχρι 15 Μαϊου. Στο χέρι μας είναι να διατυπώσουμε ιδέες και έργα ζητώντας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας με βάση τις ανάγκες του τόπου μας. 

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου εύχονται καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη.

Καλή Ανάσταση!