Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Με τον Κ. Καραμανλή ο Δήμαρχος Μεσολογγίου. Τα ζητήματα υποδομών σε πρώτο πλάνο

 

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αιτωλ/νίας Κώστα Καραγκούνη έθεσε για ακόμη μια φορά τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και χρήζουν άμεσων ενεργειών. Τέτοια είναι τα αντιπλημμυρικά της Ιόνιας Οδού, ο κόμβος στη θέση «Χαλαζιά», η αντιπλημμυρική θωράκιση του Αιτωλικού καθώς και η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Οινιαδών και η σύνδεσή του με τον βιολογικό του Αιτωλικού.

Από πλευράς του Υπουργού επεδείχθη κατανόηση και τονίστηκε ότι προωθείται το μεγάλο έργο των αντιπλημμυρικών της Ιόνιας προϋπολογισμού 32 εκ. € για την περιοχή μας, που είναι σε πολύ καλό δρόμο. Για τον κόμβο στην θέση «Χαλαζιά» κατατέθηκαν όλα τα επιχειρήματα και τα δεδομένα για την άρση της απομόνωσης της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου και  το θέμα εξετάζεται θετικά.

Τέλος, αποφασίστηκε η άμεση εκπόνηση μελετών ώστε όλα να είναι έτοιμα για να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα και τα θέματα του Αιτωλικού που αντιμετωπίζονται πλέον με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε η πόλη να πάψει πλέον να απειλείται κάθε φορά που έχει έντονα καιρικά φαινόμενα.