Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Βελτιώνεται η αγροτική οδοποιία στο δήμο Μεσολογγίου

 

Η «βελτίωση αγροτικής οδοποιίας» υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Κώστα Λύρου και του εκπροσώπου του αναδόχου και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 1,4 εκατ. € καθώς με απόφαση της Δημοτικής Αρχής διπλασιάστηκε το αντικείμενο των εργασιών με συμπληρωματικούς πόρους του Δήμου. Μετά την εργολαβική έκπτωση το έργο φθάνει τις 558.000 € και προβλέπει παρεμβάσεις σε  Αιτωλικό, Σταμνά, Κατοχή και Ευηνοχώρι σε μια έκταση που αγγίζει τα 12,5 χλμ.

Ανάμεσα σε αυτά προβλέπεται και η βελτίωση της βατότητας προς το Μοναστήρι της Αγίας Αγάθης και το αρχαίο θέατρο Οινιαδών. Είναι κάτι που καθιστά π0λύ σημαντική την παρέμβαση γιατί, εκτός των άλλων, εκτός της βελτίωσης της πρόσβασης σε αγροτικές καλλιέργειες θα αναδειχθούν και τόποι αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Δήμου μας. Στις προαναφερόμενες περιοχές θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις καθώς και βελτιώσεις της βατότητας.

Μετά από τη νέα αυτή εργολαβία ο Κώστας Λύρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη ενός ακόμη έργου και την αισιοδοξία πως το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή θα επιτύχει και νέες παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία. Άλλωστε η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των δημοτικών κοινοτήτων είναι έμπρακτη και συν τω χρόνω θα γίνονται ολοένα και περισσότερες παρεμβάσεις.