Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Έχοντας πληροφορηθεί από δημοσιεύματα του Τύπου την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί τον σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με την αναδιοργάνωση των τμημάτων του στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την - κατά τα φαινόμενα ειλημμένη - απόφαση να αφεθεί η πόλη μας με μόνο δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα.

Θεωρούμε αδιανόητο το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί πλήρως από το Υπουργείο η συγκεκριμένη μεθόδευση του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία θα επιφέρει ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην, ούτως ή άλλως χειμαζόμενη από την κρίση λόγω κορωνοϊού, τοπική οικονομία.

Καλούμε τους ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας και προσωπικά την κυρία Υπουργό, Νίκη Κεραμέως, να μην βάλουν την υπογραφή τους στην τέλεση ενός ακόμη εγκλήματος κατά της πόλης του Μεσολογγίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η περαιτέρω απαξίωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Μεσολογγίου θα αφήσει αναξιοποίητο το μεγαλύτερο μέρος των άρτιων εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην πόλη μας (δύο αμφιθέατρα, σύγχρονα θερμοκήπια, πάρκο αρδεύσεων, γεωργικά μηχανήματα, εργαστηριακοί χώροι κ.α. σε μια έκταση 800 στρεμμάτων συνολικά) και αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Κράτους αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύσσωμη η κοινωνία του Μεσολογγίου, όχι μόνο στέκεται σθεναρά απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά αντίθετα διεκδικεί πάγια την ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Camp με περισσότερα εργαστήρια και τμήματα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ                        ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΣΣΟΒΑ