Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Καταγγελία κατά του Δημάρχου των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων

 


Καταγγέλλουμε την αλλοπρόσαλλη και  παρελκυστική τακτική του Δημάρχου, ο οποίος ενώ υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συμμετοχή  του Δήμου στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας, αρνείται με γελοίες δικαιολογίες την έγκριση του καταστατικού της ΕΚΟΙΝ, με αποτέλεσμα ο δήμος Μεσολογγίου να κινδυνεύει να αποπεμφθεί από την Περιφέρεια με ζημία εκατομμυρίων για τον δήμο μας.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα νομικά πρόσωπα του δήμου, που ενώ υπάρχουν αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων περί εισδοχής στην ΕΚΟΙΝ της περιφέρειας, αρνούνται με εντολή του δημάρχου να προχωρήσουν στην έγκριση του καταστατικού της.

Η Περιφέρεια απέστειλε επιστολή προς τον δήμο, με την οποία  ζητεί την :

«Άμεση αποστολή αποφάσεων Δ.Σ. Δήμου και Νομικών Προσώπων για το Σχέδιο Καταστατικού και τη συμμετοχή στο αρχικό ταμείο των Ενεργειακών Κοινοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έως τη Πέμπτη 3/6/2021»

Παράλληλα το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, στις 31/5/2021 με αριθμό πρωτοκόλλου 9704, έχουν αποστέλλει προς τον δήμο αίτημα σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα :

 «Συζήτηση και έγκριση του καταστατικού της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας» .

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ο οποίος είναι υποχρεωμένος να φέρει  το θέμα στο Δ.Σ. εντός 5 ημερών, αρνείται και συγκαλεί δημοτικό συμβούλιο με θέμα : «ενημέρωση για την ΕΚΟΙΝ της Περιφέρειας» η οποία όμως έχει ήδη γίνει στο προηγούμενο Δ.Σ.

Καταφεύγει δε σε ευτελή τεχνάσματα βάζοντας αντί του γενικού αριθμού πρωτοκόλλου ως είθισται, αριθμό πρωτοκόλλου δημάρχου, για να μην φανεί ότι η πρόσκλησή του, έπεται του αιτήματος της αντιπολίτευσης, θεωρώντας προφανώς ότι είμαστε άτομα μειωμένης αντίληψης !

Τέτοια περιστατικά δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο  για τον δήμο  μας και καταδεικνύουν την «Ολοκληρωτική» αντίληψη του δημάρχου.

Την ευθύνη πιθανού  «ατυχήματος» θα φέρει αποκλειστικά ο δήμαρχος.

Η αντιπολίτευση στο σύνολό της δεν πρόκειται να αποδεχθεί  ζημία  εκατομμυρίων για τον δήμο, για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός του δημάρχου η  συμφέροντα ιδιωτών.

 

Οι δημοτικές παρατάξεις

   1.      Δήμος για τα παιδιά μας

   2.      Συμμαχία για το μέλλον

   3.      Φόρουμ ενεργών πολιτών

 

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

    1.      Βασιλείου Σπύρος 

    2.      Διαμαντόπουλος Σπύρος

    3.      Ράπτης Δημήτριος

    4.      Τέγας Χρήστος

 

Ι.Π. Μεσολογγίου 1/6/2021