Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΚΥΝΘΟ»

 


Πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου, σύσκεψη με θέμα:«Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα στο Δήμο Μεσολογγίου, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο».

Παρευρέθηκαν οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων Μπιλάλης Μιχάλης, Σκαρμούτσος Παντελής, Κοτσόργιος Δημήτρης και μέλη της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

 Επίσης η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή καθώς και μέλη του Συμβουλίου, το μέλος του Δ.Σ. ΤΕΕ Αιτωλ/νιας Καλαβρουζιώτης Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Σπυρόπουλος Βασίλης, ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου Κατσούλης Παναγιώτης, η πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριανταφύλλου Μαρία, μέλη του Συλλόγου Πανηγυριστών «Αη Συμιός», μέλη του Συλλόγου «ΛΙΑΡΟΣ», ο Πρόεδρος της «Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων Ελευθέρων Πολιορκημένων» Μακρής Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νεοχωρίου Παπαδάτος Ναπολέων, το μέλος του Δ.Σ. του Ορειβατικού Συλλόγου Τσερεμέγκλης Ανδρέας και μέλη του Messolonghi by Locals.

 Μετά από διεξοδική συζήτηση, η οποία αφορούσε το περιεχόμενο των ΑΠΕ, την απουσία χωροταξικού σχεδιασμού για την εγκατάσταση ΑΠΕ σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας, καθώς και την πλήρη ανυπαρξία της αναγκαίας διαβούλευσης που έπρεπε να είχε προηγηθεί με τους κοινωνικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση, σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο,

Συναποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 ü   Η νομική στήριξη των αιτημάτων μας και η αποστολή των αντιρρήσεων μας στο Υπουργείο περιβάλλοντος.

ü       Η κατάθεση αιτήματος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να θέσει το θέμα άμεσα προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης.

ü       Να υπάρξει ενημέρωση και απόφαση των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής του Αρακύνθου ( Αγίου Θωμά – Ευηνοχωρίου– Αγίου Γεωργίου – Ρετσίνων – Μουσούρων – Ελληνικών- Κουδουνίου).

ü       Να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ενημέρωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά.

Αποφασίστηκαν επίσης οι κάτωθι κινητοποιήσεις:

 ü      Το Σάββατο 05.06.2021, την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του   Περιβάλλοντος, στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου, στις 10:30πμ, ενημέρωση των πολιτών και συλλογή υπογραφών.

ü       Τη Κυριακή 06.06.2021, πραγματοποίηση συμβολικής κινητοποίησης στις 11:30 πμ, στο Μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος

ü      Συνέντευξη τύπου και διεύρυνση της επιτροπής του αγώνα.

Οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και ΤΩΡΑ  είναι η στιγμή!

                                     Για τη Διοίκηση του Ε.Κ.Μ.

                       Ο Πρόεδρος Παπαδημητρόπουλος Διονύσιος