Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ερωτήσεις της δημοτικής παράταξής "Συμμαχία για το μέλλον" στο 25ο Δ.Σ. της 14-Ιουλίου-2021


 
1.      Μαρίνα Μεσολογγίου

Κε Δήμαρχε, την τελευταία φορά που συζητήσαμε το θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου, μας είπατε ότι μετά από παρέμβασή σας στο Υπουργείο, δόθηκε προθεσμία  τεσσάρων (4) μηνών στην εταιρία να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις, να ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου  και  την επένδυση.

Σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινούσαν άμεσα οι διαδικασίες έκπτωσης της εταιρίας και επαναδημοπράτηση του έργου.

Ρωτάμε : Δεδομένου ότι η 4μηνη διορία έχει παρέλθει, θέλουμε να μας ενημερώσετε εάν το Υπουργείο έχει προχωρήσει το θέμα της έκπτωσης της εταιρίας  από το έργο και ποιες είναι οι κινήσεις του δήμου.

Aπάντηση: Δεν δόθηκε

 

     2.      ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Ως γνωστόν ο ΧΥΤΑ λειτουργεί παράνομα και αποτελεί υγειονομική βόμβα για όλη την περιοχή. Παρ όλα αυτά και ενώ έχετε παραδεχθεί και εσείς κε Δήμαρχε, γραπτώς την κατάσταση, όχι μόνο  δεν κάνετε καμία ενέργεια για την επίλυσή της, αλλά με τρόπο αφανή και κρυφό συνεχίζετε να λειτουργείτε παράνομα τον ΧΥΤΑ σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η παράταξή μας, έχει επαναφέρει το θέμα αρκετές φορές αλλά δυστυχώς απάντηση δεν παίρνουμε.

Οι εργαζόμενοι του δήμου ζητούν εδώ και μήνες σύσκεψη ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουμε πως θα λυθεί το θέμα.

Ρωτάμε : έχετε σκοπό να φέρετε το θέμα προς συζήτηση ώστε να βρεθεί έστω και κάποια πρόχειρη λύση μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία του ΦΟΣΔΑ Αιτωλοακαρνανίας ;

Απάντηση : θα γίνουν σύντομα ανακοινώσεις

 

    3.      Ενεργειακή κοινότητα

Κε Δήμαρχε, θέλουμε να μας ενημερώσετε εάν η Ενεργειακή Κοινότητα του δήμου εξακολουθεί να υφίσταται, δεδομένου ότι η ΔΕΥΑΜ δεν μπορεί να είναι και στην Ενεργειακή του δήμου και σε αυτή της περιφέρειας.

Επίσης ενημερώστε μας εάν έχουν ξεκινήσει και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τον διακανονισμό των χρεών της ΔΕΥΑΜ προς την ΔΕΗ και την Voltera,

ώστε να μην απορριφθεί η συμμετοχή της στην ΕΚΟΙΝ της περιφέρειας.

Απάντηση : Δεν δόθηκε

 

    4.      Τουρλίδα

Ο χώρος ο οποίος έμεινε στην πλαζ της Τουρλίδας για ελεύθερη χρήση από τους δημότες χωρίς πληρωμή, κατά την φετινή περίοδο είναι πολύ μικρός και δεν εξυπηρετεί τους λουόμενους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Αντίθετα επιτρέψατε την επέκταση της εγκατεστημένης επιχείρησης στον χώρο

πέραν των ορίων της, χωρίς κανένα λόγο.

Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί έγινε αυτό ;

Επίσης μπορείτε να μας πείτε, με «τίνος» την άδεια υψώθηκε το τσιμεντένιο τοιχίο, από την ως άνω επιχείρηση κατά μήκος της ακτής ; η είναι αυθαίρετη και παράνομη κατασκευή;

Απάντηση : Δεν δόθηκε

 

Αναμένουμε τις απαντήσεις εντός 30 ημερών ως ορίζει ο κανονισμός


Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Το γραφείο τύπου

Μεσολόγγι 15/7/2021