Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Στη Δικαιοσύνη η Δημοτική Αρχή Ι.Π. Μεσολογγίου για υπόθεση κακοδιαχείρισης της προηγούμενης θητείας

 

Σε κρούση στις Δικαστικές Αρχές προβαίνει η Δημοτική Αρχή Ι.Π. Μεσολογγίου μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τα πορίσματα των ελεγκτών.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος ενημέρωσε ότι το πόρισμα που παραλήφθηκε από ορκωτό ελεγκτή αποτυπώνει πολύ προβληματικές και ανησυχητικές καταστάσεις σε Νομικό Πρόσωπο.

«Καταστάσεις που κανένας νοικοκύρης δεν θα ανεχόταν. Που δεν είναι συμβατές με το σωστό τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Η πορεία από εδώ και μπρος είναι μονόδρομος. Θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, οι οποίες ήδη ερευνούν την υπόθεση», τόνισε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας: «Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος και τα νομικά του πρόσωπα αντιμετωπίζουν πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που δυσκολεύουν τη δουλειά μας. Όμως υπάρχει ένα σαφές όριο ανάμεσα στα γραφειοκρατικά εμπόδια και στους κανόνες ορθής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, που αγγίζουν τον πυρήνα της νομιμότητας. Σε αυτά τα θέματα δεν κάνουμε εκπτώσεις".