Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την στάση εργασίας των εργαζομένων

 

Το σωματείο εργαζομένων του Δήμου εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 9/11/2021, προβάλλοντας διάφορα αιτήματα, που άπτονται της «νομιμότητας και τυπικότητας», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε μια χρονική περίοδο που ο δήμος μας εκτός του ότι βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των φυσικών καταστροφών από τις οποίες επλήγη, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια, γεγονότα  τα  οποία  όλοι  θα πρέπει να αναλογισθούμε  και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων  αναλαμβάνοντας ευθύνες και όχι επιδεινώνοντας  καταστάσεις.

Χρέος της δημοτικής   αρχής  αλλά και των εργαζομένων είναι να βρισκόμαστε  στην υπηρεσία των πολιτών.

Θεωρούμε  όμως ότι δεν υπηρετεί  ούτε τις ανάγκες  των πολιτών,  ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων  η τακτική που τείνει να υιοθετήσει το  σωματείο των εργαζομένων με το  να στέκεται με την σκανδάλη στο χέρι απέναντι σε κάθε κίνηση της δημοτικής αρχής σαν δημόσιος κατήγορος  και  να αποστέλλει  σε καθημερινή βάση  σωρεία εγγράφων για την  απάντηση των οποίων θα πρέπει να εγκαταλείπουμε τα άλλα  καθήκοντα μας ώστε να προλαβαίνουμε να απαντάμε.

Σίγουρα  αυτό   δεν δηλώνει διάθεση συνεργασίας.

Επιπροσθέτως όταν το σωματείο ζητά από τη δημοτική αρχή την τήρηση της νομιμότητας και τυπικότητας δεν πρέπει να «ξεχνά» να τηρήσει το ίδιο την νομιμότητα και τυπικότητα.

Η στάση  εργασίας που εξήγγειλε  είναι απολύτως παράνομη και καταχρηστική και   παραβιάζει πλήθος διατάξεων του νόμου . Προς τούτο εστάλη σχετική εξώδικη επιστολή.

Επί της ουσίας των θεμάτων της στάσης εργασίας  αναφέρουμε ενδεικτικά  ότι το σωματείο διαμαρτύρεται για την μη ικανοποίηση ενός νομίμου αιτήματος δημοτικών υπαλλήλων, για το οποίο όμως ο αντιπρόεδρος του σωματείου είναι ο ίδιος ο  αρμόδιος υπάλληλος που  καθυστερεί  να συντάξει και να προωθήσει τα κατάλληλα έγγραφα, ως οφείλει.

Αφήνουμε λοιπόν στην κρίση του καθενός, αν είναι αληθινοί ή προσχηματικοί οι λόγοι της στάσης εργασίας.

Ο Δήμος ενεργεί και θα ενεργεί   διασφαλίζοντας πρωτίστως την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου, πορεύεται με βάση τον ειλικρινή διάλογο και τα ουσιαστικά επιχειρήματα,  ταυτόχρονα  όμως  αξιώνει η «νομιμότητα και τυπικότητα» να τηρείται πρώτα απ’ αυτόν που την ευαγγελίζεται.