Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Μικρά …

 γράφει  ο Σκοτεινός


Παράλειψη
Εντύπωση και ερωτηματικά έχει προκαλέσει σε πολλούς δημότες η απουσία από το πρόγραμμα των φετινών Εορτών Εξόδου ενός σημαντικού χώρου της πόλης, στον οποίο δεν προγραμματίστηκε καμία απολύτως εκδήλωση. Πρόκειται για  το Μουσείο της οικογένειας Τρικούπη που είχε ανακαινιστεί και παρουσιαστεί πέρυσι τέτοια εποχή στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου. 

Δυστυχώς αυτό το «στολίδι» παραμένει κλειστό(δεν ξέρουμε αν έχει υπάρξει πρόβλεψη για να λειτουργήσει έστω αυτές τις μέρες που η πόλη μας θα δεχθεί πλήθος επισκεπτών) και φυσικά δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου. Σίγουρα οι υπεύθυνοι θα μπορούσαν να έχουν προγραμματίσει την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στον χώρο του Μουσείου.
Σημαντική παράλειψη. Ας το έχουν λοιπόν υπ’ όψιν τους  για του χρόνου…
***
Σημαντική εξέλιξη
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών χρηματοδότηση συνολικού ύψους 1.800.000 €, για έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση του Μεσολογγίου. Είναι νωπές ακόμα στην μνήμη των δημοτών οι καταστροφές που προξένησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα  που έπληξαν την πόλη τον περασμένο Οκτώβριο και η έγκριση της χρηματοδότησης αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος που δημιουργήθηκε από λάθη, ελλείψεις και παραλείψεις πολλών ετών.

Τα έργα των οποίων εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, αφορούν τον καθαρισμό του αύλακα της ανατολικής Κλείσοβας και το καθαρισμό του Διαύλου του Λιμένα Μεσολογγίου έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή των υδάτων που είχε διακοπεί λόγω προσχώσεων και μεταφοράς φερτών υλικών.
Άλλο ένα όμως σημαντικό έργο που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της λειτουργίας των αντλιοστασίων ώστε να υπάρξει συνολική λύση του προβλήματος.
Ας μην επαναπαυόμαστε λοιπόν…
***
Έργο εθνικού επιπέδου
Με παρέμβασή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης χαρακτηρίζει το πρόβλημα υδροδότησης του Αιτωλικού ως έργο εθνικού επιπέδου και προχωρά στην δέσμευση προϋπολογισμού για την δημοπράτηση προκαταρκτικής μελέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στην συγκεκριμένη προκαταρκτική μελέτη περιλαμβάνονται η κατασκευή νέου υδρευτικού δικτύου, η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της μόλυνσης του υπάρχοντος δικτύου με την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και η αντιμετώπιση των αιτιών μόλυνσης της υπάρχουσας πηγής του Κεφαλόβρυσου.

Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά το υπουργείο προσανατολίζεται στην λύση εξυγίανσης της υπάρχουσας πηγής. Δεν κάνει λόγο ούτε για μεταφορά νερού από τον Εύηνο, ούτε για νέες γεωτρήσεις.
Από την άλλη πλευρά η Δημοτική Αρχή πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι προχωρά τις διαδικασίες για να κάνει νέα γεώτρηση στην περιοχή «Τσαγκρινέικα» και να υδροδοτήσει από εκεί το Αιτωλικό.
Έλλειψη επικοινωνίας , έλλειψη συνεννόησης, όπως και να το πει κανείς το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συνδημότες μας του Αιτωλικού ταλαιπωρούνται και μάλλον θα ταλαιπωρούνται για αρκετό καιρό ακόμη…