Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Μικρά …


           Εορτές εξόδου 2017
Σε ρυθμούς «Βαΐων» και επίσημα μπήκαμε από την προηγούμενη Παρασκευή που έγινε η παρουσίαση του προγράμματος και της αφίσας των φετινών Εορτών Εξόδου. Οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν είναι αρκετά, αξιόλογα και ποιοτικά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ξεκίνημα θα γίνει από την «ΔΙΕΞΟΔΟ» το Σάββατο 25 Μαρτίου με μια σημαντική έκθεση με τον τίτλο «Διαχρονικό ταξίδι στην Ιόνια Οδό – Ο θησαυρός των ευρημάτων της», στην οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό εντυπωσιακά  οικιστικά  και ταφικά  ευρήματα  αλλά και  ευρήματα βυζαντινών μνημείων προερχόμενα  από  τις ανασκαφές  για την  κατασκευή της Ιόνιας οδού.

Ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τα σημαντικά αυτά ευρήματα θα βρουν μόνιμη στέγη στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας που  θα γίνει στο Ξενοκράτειο! 
Άλλη μια σημαντική εκδήλωση που ξεχωρίζει είναι η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου με το έργο του «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» που τραγουδούν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Λάκης Χαλκιάς, ο Κώστας Μακεδόνας και άλλοι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.
Ελπίζουμε μόνο να μην αποτελέσει το κύκνειο άσμα του στρατοπέδου για το οποίο πολλά λέγονται και ακούγονται τελευταία…  
Τις Εορτές όπως ανακοινώθηκε θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
***
Το κακό συνεχίζεται…
Τι και αν έχουν γραφεί και ειπωθεί τόσα και τόσα για το θέμα των αδέσποτων σκύλων που περιφέρονται στις οδούς της πόλης, το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα γίνεται εντονότερο! Οι εικόνες ταλαιπωρημένων σκύλων που περιφέρονται είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες και συχνά επιτίθενται σε περαστικούς, είναι καθημερινό φαινόμενο. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι επιθέσεις αυτές είναι επικίνδυνες αφού γίνονται σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αμυνθούν ή σε μαθητές  μιας και αρκετά αδέσποτα περιφέρονται έξω από τα σχολεία και συχνά πυκνά επισκέπτονται και τα προαύλια αυτών.
Η Δημοτική Αρχή που είναι ο δέκτης όλων αυτών των παραπόνων και των καταγγελιών και αρμόδια για να επιληφθεί του ζητήματος παραμένει άπραγη! Παλαιότερα δε είχαμε ακούσει από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και την περίφημη δικαιολογία: «δεν υπάρχουν χρήματα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»!!!
Εύλογα λοιπόν αναρωτιούνται οι δημότες πως είναι δυνατόν δυόμισι χρόνια τώρα να μην έχει κάνει κάτι η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Δεν στάθηκε δυνατό να προγραμματίσει και να χρηματοδοτήσει μια λύση ; Είμαστε άραγε η μοναδική πόλη που αντιμετώπισε τέτοιο πρόβλημα και ακόμα αναζητούμε την λύση;
Σε λίγες μέρες που θα γιορτάσουμε την επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων και θα δεχθούμε χιλιάδες επισκέπτες, θα πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι για την άθλια εικόνα των αδέσποτων ζώων που θα περιφέρονται στους δρόμους της πόλης;
Ή μήπως θα πρέπει «τιμητικά» να τα βάλουμε να συμμετέχουν στην πομπή;


                                                                                       Ο Σκοτεινός