Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Η Βάλβειος Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία ΕΒΕ 2017

Από τον Αύγουστο του 2016 οι Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης εργαστήκαμε σκληρά και επίμονα για να βγει η Βάλβειος από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται.


Κινητοποιήσαμε τις επαφές μας και το δυναμικό μας, αξιοποιήσαμε την τεχνογνωσία μας, πιέσαμε προς κάθε κατεύθυνση. Στην πορεία γίναμε κουραστικοί και ίσως δυσάρεστοι στις αρχές του τόπου. Σήμερα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι κόποι ευοδώθηκαν. Με την έγκριση και τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου της πόλης, η Βάλβειος δραστηριοποιήθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα καλοκαιρινών δράσεων σε 150 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα που συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Είναι η συμμετοχή σε μια πανελλαδική Καλοκαιρινή Εκστρατεία φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας, ένα μεγάλο βήμα εξωστρέφειας και ανάπτυξης για τη Βάλβειο και το Μεσολόγγι. Τώρα είναι η δική σας σειρά να αξιοποιήσετε αυτή την ευκαιρία που δίνεται στην πόλη, γράφοντας τα παιδιά σας σε μια από τις 17 περιπέτειες από σημείο σε σημείο που θα ξεκινήσουν από τη Βάλβειο. Σημεία και τέρατα, σημεία στίξης, μουσικά σημεία, γλυκά και αλμυρά σημεία, σημεία της πόλης... Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει τα σημεία της αρεσκείας του. Μαθαίνουμε παίζοντας και ενωνόμαστε με τη μεγάλη παρέα που απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, από τη Δράμα ως τα Χανιά κι απ' το Αιγαίο ως το Ιόνιο.
Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και θα διαρκέσουν από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017.

 Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, με προεγγραφή. 


Δείτε στην παρακάτω διέυθυνση το πρόγραμμα με τις δράσεις που προσφέρει η Βάλβειος και δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας!