Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Επαναδημοπράτηση της μαρίνας

Με ανακοίνωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης η οργάνωση μελών Μεσολογγίου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρία «Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε.» και να επαναδημοπρατηθεί άμεσα το έργο.
Πολύ σωστά θα συμπληρώσουμε εμείς. Η λύση αυτή φαίνεται να είναι μονόδρομος αφού κανένας από τους δυο βασικούς μετόχους της υπάρχουσας εταιρίας(οι οποίοι ως γνωστό βρίσκονται σε διαμάχη) δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου με πράξεις βέβαια και όχι με λόγια . Απ’ αυτά έχουμε χορτάσει χρόνια τώρα…
Ακόμα και η ενεργός ανάμειξη της παρούσας δημοτικής αρχής – μέσω του Λιμενικού Ταμείου που είναι μέτοχος - δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, αντίθετα δημιούργησε στην ίδια πολλά προβλήματα!
Προς την σωστή λοιπόν κατεύθυνση η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά όμως πολλοί δημότες εξέφρασαν στην εφημερίδα μας την απορία: Γιατί δεν κάνει κάτι το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού; Η σύμβαση με την υπάρχουσα εταιρία έληξε από τον Δεκέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα, έξι μήνες μετά, παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις και τις ανοιχτές επιστολές, η σιωπή του Υπουργείου είναι εκκωφαντική!  Η κυβέρνηση δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ;  Ας πράξει λοιπόν αυτό που επιβάλλει η λογική και το καλό της πόλης. Αυτό που προτείνει και η τοπική οργάνωση των μελών του. Το έργο της μαρίνας όντως είναι ένα έργο πνοής για το Μεσολόγγι.
Να αναμένουμε σύντομα εξελίξεις;
***
Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία για την παραβατικότητα των Ρομά

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο Αιτωλικό συγκέντρωση – διαμαρτυρία των κατοίκων για την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή.
Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Αιτωλικού λένε ότι πρέπει να πάρουν μέτρα μόνοι τους για να διαφυλάξουν τις περιουσίες και τα παιδιά τους, αφού ναι μεν οι αστυνομικοί κάνουν ότι μπορούν αλλά η δύναμη στο τμήμα Αιτωλικού είναι μικρή και δεν μπορεί  να τους προστατέψει.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μην ξεχνάμε τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν πριν λίγα χρόνια μεταξύ των κατοίκων και των Ρομά, όταν οι τελευταίοι είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει κατοίκους του Αιτωλικού.
Το πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερη διάσταση μετά τα τελευταία γεγονότα στο Μενίδι και τον θάνατο του 11χρονου μικρού παιδιού μέσα στο προαύλιο του σχολείου. Δυστυχώς η ανεκτικότητα και η ατιμωρησία επί σειρά ετών από την πλευρά της πολιτείας δημιούργησαν την σημερινή κατάσταση η οποία πάρα πολύ δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί.