Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΩΝ « ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ» ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ


      Οι εκπαιδευόμενοι νέοι και νέες με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες , που διαμένουν στις Στέγες  Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - Οικοτροφεία του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, είχαν την ευκαιρία  να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική εκδρομή  στα Ιωάννινα , το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 .

     Τους νέους συνόδεψαν η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κα Διονυσία Σαμαντά, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος κα Μαρία Τσούτσου και εργαζόμενοι-συνοδοί. 
   Περιηγηθήκαμε στο Κάστρο των Ιωαννίνων όπου επισκεφτήκαμε το  Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Αργυροτεχνίας, και άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Οι οικότροφοι νέοι μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό μας και να θαυμάσουν τα δημιουργήματα των προγόνων μας.
  Μετά το μεσημεριανό γεύμα περιηγηθήκαμε στο νησάκι των Ιωαννίνων όπου και περπατήσαμε στα όμορφα σοκάκια του θαυμάζοντας την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με τις χαρακτηριστικές στέγες και επισκεφθήκαμε το σπίτι του Αλή Πασά. 
  Η εκδρομή μας σημείωσε μεγάλη επιτυχία και οι νέοι μας χάρηκαν πολύ με την εμπειρία αυτή,  καθώς  γνώρισαν καινούρια πράγματα και πέρασαν όμορφες στιγμές!     



Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»

Μεσολόγγι - Αγρίνιο