Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Μπαλαμπάνη στο υπουργείο Περιβάλλοντος


Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα  Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ειρήνη Κλαμπατσέα είχε προ ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης με αντικείμενο την έκδοση της απόφασης της αναθεώρησης του χωροταξικού της Περιφέρειας,  τα προβλήματα που έχουν επισημανθεί από το Τμήμα Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία για τα θέματα των τροποποιήσεων σχεδίων πόλεως, την δυσλειτουργία της Επιτροπών Εκτίμησης Αξίας Ακινήτων, το προεδρικό διάταγμα που απαιτείται να εκδοθεί για την διαδικασία της συνταξης των εκθέσεων αξιολόγησης των Τοπικών Χωρικών (ΓΠΣ), την έλλειψη χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ κ.α.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Τράπεζας Γης του ΥΠΕΝ  Θεοδόσης Ψυχογιός  και τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος ζήτησε την άμεση συνδρομή στην επίλυση των προβλημάτων του τμήματος Χωρικού Σχεδιασμού της ΔΙΠΕΧΩΣΧ /ΠΔΕ με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών. 
Επίσης ο Αντιπεριφερειαρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ν. Μπαλαμπάνης συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Ιάκωβο Γκανούλη και ενημερώθηκε για την Αναθεώρηση των  Σχεδίων  Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών και των  Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των  τριων Υδατικων Διαμερίσματων  της ΠΔΕ και για τις σχετικές ημερίδες που θα γίνουν για την ενημέρωση των φορέων στη Πάτρα 14-15 Σεπτεμβρίου και στο Μεσολόγγι στις 10 - 11 Οκτωβρίου.