Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Έναρξη του σχολικού έτους – Τελετή αγιασμού στα σχολεία του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 Το 2ο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο και Δημητρούκειο Ειδικό Σχολείο καθώς επίσης το 2ο Γενικό Λύκειο και 2ο Γυμνάσιο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, όπου παρέστη στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Σπ. Καρβέλη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιο Σκαρμούτσο, τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Λάμπρο Σταθόπουλο, την πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ειρήνη Καλαμάκη και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Αγγελική Καζαντζή.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου εξέφρασε τις θερμές ευχές του στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη νέα σχολική χρονιά, σημειώνοντας παράλληλα πως ο δρόμος της γνώσης είναι αυτός που οδηγεί όχι μόνο στην επαγγελματική επιτυχία και αποκατάσταση, αλλά και στην εσωτερική βελτίωση των παιδιών που αύριο θα είναι οι μελλοντικοί ενεργοί πολίτες. Ωστόσο, όπως σημείωσε, πέρα από την επιμέλεια που επιβάλλεται για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, ιδιαίτερη σημασία θα έχει πάντα η διατήρηση, η καλλιέργεια αλλά και συνέχεια των αξιών και των αρετών εκείνων που διαμορφώνουν τη φυσιογνωμία του λαού μας.

Σε νέο κτήριο το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου

  Ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, τέλεσε το πρωί τον καθιερωμένο αγιασμό για την σχολική χρονιά, στο νεόδμητο κτήριο όπου μεταφέρθηκε και στεγάζεται πλέον το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου.
  Στο μήνυμά του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας,  μετέφερε τις θερμές ευχές της Εκκλησίας στους μαθητές και τις μαθήτριες, προτρέποντας παράλληλα σε επιμελή και αδιάκοπη εργασία, για την επίτευξη των στόχων τους.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χαρακτήρισε ως «στολίδι» για την εκπαιδευτική κοινότητα το νέο κτήριο του 2ου ΓΕΛ, το οποίο παραδόθηκε και αρχίζει τη λειτουργία του σήμερα, το οποίο
πέρα από την λειτουργικότητά του, διατηρεί ταυτόχρονα μια άψογη αισθητική, εναρμονισμένη με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.
Ο Νίκος Καραπάνος σημείωσε επίσης πως πέρα από την στεγαστική κάλυψη των αναγκών, το  Υπουργείο Παιδείας, οφείλει έναντι στη νέα γενιά, να λαμβάνει προσεκτικές αποφάσεις οι οποίες όχι μόνο δεν θα ταράσσουν τους μαθητές, αλλά αντιθέτως θα διευκολύνουν την προσήλωσή τους στα μαθησιακά αντικείμενα  και τις αυξημένες σχολικές τους υποχρεώσεις.
Στην τελετή του αγιασμού στο 2ο ΓΕΛ παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χρήστος Καζαντζής και ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κ. Κούστας.