Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΠΡΟΣ
Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών
& Ενημέρωσης κ. Νικόλαο Παππά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα
2. Γραφείο ΓΓΕ κ. Ελευθέριου Κρέτσου
3. Επικεφαλής κομμάτων Ελληνικού Κοινοβουλίου
α) κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία
β) κ. Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά, Δημοκρατική Συμπαράταξη
γ) κ. Δημήτριο Κουτσούμπα, ΚΚΕ
δ) κ. Σταύρο Θεοδωράκη, Ποτάμι
ε) κ. Παναγιώτη Καμμένο, Ανεξάρτητοι Έλληνες
στ) Βουλευτές όλων των κομμάτων


Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στον νέο Νόμο 4487/ 09-08-2017 περιελήφθη (άρθρο 40) απροειδοποίητα και χωρίς την απαιτούμενη κατ' εμάς διαβούλευση, η κατάργηση της ειδική επιδότηση της ταχυδρόμησης μέσω ΕΛΤΑ των 400 αντιτύπων ανά έκδοση που ίσχυε και για τα έντυπα των Μελών της Ένωσης μας που δεν περιλαμβάνονται στην λίστα του Ν. 3548/2007.

Η άδικη αυτή απόφαση θα οδηγήσει στο λουκέτο περισσότερες από τριάντα (30) εφημερίδες μέλη της Ε.Ι.Ε.Τ., εφημερίδες που λειτουργούν εδώ και πολλές δεκαετίες και στηρίζονται κυρίως στους συνδρομητές τους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε μακρινές περιοχές ακόμη και εκτός των Νομών τους.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2011 όλες οι περιφερειακές εφημερίδες είχαν υποστεί μεγάλο πλήγμα, όταν αναγκάστηκαν να διακινούν μόνο 400 εφημερίδες με την ειδική επιδότηση των ΕΛΤΑ. Κάποιες μάλιστα δεν άντεξαν και αναγκάστηκαν να αναστείλουν την έκδοση τους καθώς ήταν αδύνατον να αντέξουν το επιπλέον οικονομικό βάρος που -και τότε απροειδοποίητα- τους επιβλήθηκε.
Ωστόσο, πολλές από τις εφημερίδες που κατάφεραν να επιβιώσουν από εκείνη τη λαίλαπα θα αναγκαστούν να κλείσουν τώρα αφού είναι οικονομικά αδύνατον να διακινηθούν μέσω των ΕΛΤΑ. 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Σας καλούμε όπως ανακαλέσετε με ειδική τροπολογία την ξεκάθαρα άδικη απόφαση σας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγήσετε σε αναστολή λειτουργίας τουλάχιστον 30 ιστορικές εβδομαδιαίες περιφερειακές εφημερίδες, αλλά και περισσότερα από 220 έντυπα του Περιοδικού Τύπου.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓEN.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                         ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ