Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η υπεράσπιση του τόπου μας επαφίεται στους κατοίκους του



Οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση, σε ετήσια βάση και για τα επόμενα 20 χρόνια, 6500 τόνων βιορευστών (τηγανέλαια) στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, δίπλα από το ΤΕΙ Μεσολογγίου, είναι σχεδόν έτοιμες να λειτουργήσουν, ενώ οι πάντες συνεχίζουν να κωφεύουν!!!
Την προηγούμενη εβδομάδα επισκεφθήκαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Μπαλαμπάνη, ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα μας καλέσει σε συζήτηση με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Μάλιστα, δεσμεύθηκε ενώπιόν μας ότι θα καταθέσει πρόταση παύσης των εργασιών, μέχρις ότου επανεξεταστεί πλήρως ο περιβαλλοντικός φάκελος του έργου και οι ατράνταχτες αποδείξεις για την παράτυπη, παράνομη και επιστημονικά διάτρητη, από την αρχή μέχρι το τέλος, αδειοδοτική διαδικασία εκ μέρους του συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Παρ’ όλα τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, η αδιαφορία και η απόλυτη απραξία έσβησαν πολύ γρήγορα το κεράκι του όψιμου ενδιαφέροντος.
Το θέμα όμως «τρέχει», οι μονάδες κατασκευάζονται και σύντομα θα είναι έτοιμες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το θέμα στα χέρια εκ του πονηρού “αδιάφορων” δημόσιων λειτουργών.
Τελικά αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν, όλοι επιλέγουν να λένε πολλά μπροστά σε κάμερες και πολίτες, για να παραμένουν άπρακτοι πίσω από αυτές.
Ροκανίζουν συστηματικά τον χρόνο, πιστεύοντας ότι κουρασμένοι θα εγκαταλείψουμε άπραγοι τον αγώνα μας.
Δουλεύουν εις βάρος των συμφερόντων της πόλης και των κατοίκων της, προκειμένου να ευνοήσουν προκλητικά μια καταστροφική κυβερνητική πολιτική για το φυσικό περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας, την ακύρωση κάθε προοπτικής βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου μας.
Σιωπούν προκλητικά, προκειμένου να αποκρύψουν τις πολιτικές ευθύνες αυτών που σήμερα λαμβάνουν τις αποφάσεις και τις αναμφισβήτητες νομικές ευθύνες εκπροσώπων τους, που έβαλαν, με σκανδαλώδη τρόπο, κάτω από αυτές, τις υπογραφές τους, συμμετέχοντας σε ένα “όργιο” οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής.

Με το σκεπτικό, λοιπόν, ότι τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε όσο αφήνουμε την κατάσταση στα χέρια ανεύθυνων υπευθύνων, καλούμε τον κόσμο του Μεσολογγίου σε ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη 5/10/2017 και ώρα 7:30μμ. στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου.

Σκοπός μας είναι:
-      Να αυξήσουμε την πίεσή μας προς αυτούς, μέσω πιο δυναμικών, πλέον, παρεμβάσεων.
-      Να ενισχύσουμε την ενημέρωση των πολιτών για το τι ακριβώς συμβαίνει.
-      Να συγκεντρώσουμε χιλιάδες υπογραφές σε ψήφισμα που, φορείς και πολίτες, απευθύνουν στον Υπουργό, ζητώντας του την άμεση ακύρωση της κατασκευής και λειτουργίας των μονάδων. 
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η υπεράσπιση του τόπου επαφίεται στους κατοίκους. Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη μας, ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια με την υγεία των κατοίκων και την ευημερία του τόπου μας.

Συγκέντρωση – Συνέλευση – Υπογραφή ψηφίσματος
Πέμπτη, 5/10/2017 και ώρα 7:30μμ
Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου



Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα