Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Μικρά... από τον "Σκοτεινό"

Με το δικό μας ΚΤΕΟ τι γίνεται;

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του δημοσίου ΚΤΕΟ στην Πάτρα πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ Κατσιφάρας. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Περιφέρειας  ο κ. Κατσιφάρας ενημερώθηκε για την εντυπωσιακή αύξηση στον έλεγχο οχημάτων που παρουσιάζει το ΚΤΕΟ(περίπου 20%) και έδωσε εντολή να ξεκινήσει σύντομα και η διαδικασία ελέγχου δικύκλων για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για την λειτουργία γεφυροπλάστιγγας που θα μπορεί να ζυγίζει βαριά φορτηγά δωρεάν!

Μπράβο και πάλι μπράβο. Όμως με το δικό μας ΚΤΕΟ τι γίνεται κ. Κατσιφάρα; Είστε ενήμερος ότι εδώ και κάποιους μήνες είναι κλειστό ή μήπως δεν το γνωρίζετε; Μπορεί κάποιος υπεύθυνος να μας ενημερώσει τι συμβαίνει; Θα λειτουργήσει και αν ναι πότε; Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν είναι μόνο η Αχαΐα…
***
Το πήρε πίσω

«Η υφιστάμενη σύνδεση με την Ιόνια οδό καλύπτει επαρκώς το Μεσολόγγι». Αυτό τόνισε ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ. Δέδες κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μεσολόγγι, όπου από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ανακοίνωσε μια σειρά σημαντικών έργων για το νομό. ‘Όμως μέσα σ’ αυτά δεν περιλαμβάνεται η κατασκευή κόμβου σύνδεσης με την Ιόνια οδό στην θέση «Χαλαζιά», κατασκευή για την οποία σε προηγούμενη επίσκεψή του πριν λίγους μήνες είχε αφήσει πολλές ελπίδες, αφού έδειξε να κατανοεί την ανάγκη δημιουργίας του κόμβου αυτού που θα συνέδεε την Ιόνια οδό με το Λιμάνι του Μεσολογγίου. Δυστυχώς όμως τα πήρε όλα πίσω αφήνοντας μας στα «κρύα του λουτρού».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση ούτε από την Δημοτική Αρχή ούτε από την Περιφέρεια και τους τοπικούς βουλευτές!   
***
Ο Δήμος έχει συνέχεια

Επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης απέστειλε ο πρώην Δήμαρχος κ. Κατσούλης στην οποία αναφέρει σκέψεις και προτάσεις για την αξιοποίηση της επίσημης αναγνώρισης του ιαματικού πηλού της Αγίας Τριάδας. Χαρακτηρίζει την αναγνώριση αυτή ως ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας παράλληλα ότι υπήρξε αποτέλεσμα μακροχρόνιων ενεργειών και δράσεων όχι μόνο της τωρινής Δημοτικής Αρχής αλλά και των προηγούμενων. Αναφέρει μάλιστα ότι η αρχή έγινε επί θητείας Πρεβεζάνου ο οποίος ξεκίνησε την διαδικασία συντάσσοντας την απαραίτητη μελέτη. Η προσπάθεια συνεχίστηκε επί δικής του θητείας και ολοκληρώθηκε από την σημερινή Δημοτική Αρχή.
Είναι αυτό που λέμε ότι ο Δήμος έχει συνέχεια, έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον τα οποία θα πρέπει να γίνονται σεβαστά από τους εκάστοτε διοικούντες τον Δήμο. Τα θετικά θα πρέπει να συνεχίζονται αναγνωρίζοντας παράλληλα την συμβολή των προηγούμενων σ’ αυτά. Ακόμα όμως και τα αρνητικά θα πρέπει να αξιολογούνται και να γίνονται διδάγματα, ώστε να αποφεύγεται η επανάληψη των ίδιων λαθών στο μέλλον…