Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Επιτυχημένη παρουσία της Ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


   Μετά  από τις τέσσερις επιτυχημένες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και  στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι,  το έργο του Γιώργου Βούκανου «Σήμερον Καραγκιόζης – Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη»,  έριξε αυλαία την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, στο κατάμεστο  Royal Theater ( πρώην Πτωχοκομείο ) στην  Πάτρα.

Η καινοτόμα μουσικοθεατρική παράσταση  για μικρούς αλλά  και για μεγάλους, απέσπασε άριστες κριτικές αφού κατάφερε να ενώσει επί σκηνής , ήρωες του κοσμοκαλόγερου της πεζογραφίας Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τον Καραγκιόζη.
   Τα τέσσερα Χριστουγεννιάτικα  διηγήματα του Παπαδιαμάντη, παιγμένα από τον λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη και την παρέα του,  προσέφεραν συγκίνηση , γέλιο αλλά και έντονο προβληματισμό.

  H μουσική , το τραγούδι, ο λόγος και η εικόνα  δημιούργησαν ένα νοσταλγικό  ταξίδι στην Ελλάδα του χθες. Οδηγός του  ταξιδιού, ο εξαιρετικός  ηθοποιός Γεράσιμος Γενατάς , όπου ένωνε αφηγηματικά τις ιστορίες και  παράλληλα συνομιλούσε με τις φιγούρες του Θεάτρου Σκιών του Κώστα Μακρή και της ομάδας του, μπροστά αλλά και πίσω από το πανί. Η soprano  Άντα Αθανασοπούλου με τη συνοδεία της ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου  Ι. Π.  Μεσολογγίου, υπό τη Δ/νση του μαέστρου Σπύρου Χολέβα , απέδωσε τα τραγούδια  του έργου, σε στίχους της Μαίρης Βούκανου και κυριολεκτικά μάγεψε το κοινό  τόσο με τη φωνή της όσο και με την σκηνική της παρουσία.
    Η Ορχήστρα του Πνευματικού  Κέντρου, με σκληρή δουλειά και την καθοδήγηση του αεικίνητου Σπύρου Χολέβα, εκπροσώπησε επάξια το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο τέχνης και πολιτισμού για το οποίο διακρίνεται.